Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dig Your Own Hole

The Chemical Brothers har slått opp døra for elektronisk musikk. De bringer rytmer, riff og lydsamplinger ut fra den sære sfæren. «Dig Your Own Hole» er musikk for større masser enn bare menigheten på dansegulvet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med «Dig Your Own Hole» flyttes den elektroniske musikken ut fra klubbene og til nye arenaer.

Den engelske duoen vekket troen på at det er håp og framtid for ny populærmusikk da de ga ut debutplata «Exit Planet Dust» i 1995. Oppfølgeren «Dig Your Own Hole» har satt en ny standard innen sjangeren med tilførsel av egenart, smartness og gjennomført kvalitet.

Tom Rowlands og Ed Simons er operatørene bak Chemical Brothers. De fant hverandre i studentmiljøet i Manchester og har siden skrudd på knotter sammen og utviklet seg som musikere og DJ-er.

Singelen «Block Rockin' Beats» åpner festen med en armada av forvrengte rytmer, sirener, hvin og bjeller. Alt sammen er kynisk dandert rundt hypnotiske bassriff som ruller av gårde. På samme måte er også «Dig Your Own Hole», «Elektro Bank», «Don't Stop the Rock» og «Get On Up Like This» forstyrrende og forførende.

The Chemical Brothers har gravd fram obskur, ukjent engelsk psykedelia. De skjønner rock og liker det. De liker også hipphopp, funk og disko. De viser at det finnes mening i gammel plipp-plopp og space-musikk.

Oasis' Noel Gallagher har lånt stemmen til «Setting Sun», som kom ut på singel i høst. Beth Orton synger på «Where Do I Begin», som er en melankolsk sang proppfull av bondeanger. De amerikanske syrerockerne Mercury Rev komper psykedelialyder på «The Private Psycedelic Reel».

The Chemical Brothers er moderne fordi de er kommet et skritt videre enn ren resirkulering. I stedet bruker de etablert musikk som et springbrett, og uten å være det minste flaue tar de med både pop, rock og mye annet snop i nisten og hopper inn i framtida.

Hele Norges coronakart