Digger Dylan

Bob Dylan fyller 60 år og som seg hør og bør feires han med brask og bram. Ihuga Dylan fans som Jan Erik Vold og Håvard Rem kommer.

Det er Vise- og lyrikklubben Sting Nere som tar initiativet til feiringen av den amerikanske poeten og visesangeren.

At mange har et sterkt forhold til både musikken og tekstene hans er det ikke tvil om. Norske Bob Dylan-tilhengere spretter fram som blomstene om våren i disse bursdagstider.

Tirsdag er Håvard Rem på besøk for å snakke om Dylan som poet og for å lese egne gjendiktninger. Rem har også gjendiktet Leonard Cohen og ga i fjor ut diktsamlingen «Tekstmeldinger».

Samme dag kommer Jan Erik Vold, pioneren i Norge når det gjelder å kombinere dikt og musikk. Gjendiktningene han har gjort av Bob Dylan kom ut i 1977 og heter «Damer i Regn».

Gitarist Kåre Virud akkompagnerer Vold. De har samarbeidet om flere prosjekter rundt Dylan, blant annet «Virud Synger Vold Skriver Dylan» og «Stein.Regn».

Onsdag tropper Arnt Birkedal, kjent som tekstleverandør til blant andre gruppa Vamp, opp med egne Dylan-oversettelser. Det blir også tolkninger av Dylan viser og åpen Dylan-scene.

Bob Dylans bursdag feires også på Rockefeller 23. mai og verdensturnéen hans bringer ham til Trondheim 24. juni, Bergen 26. og Langesund 28.

Mer om forfatterene Håvard Rem og Jan Erik Vold kan du lese på dagbladet.nos litteratursider. Viseklubben Sting Nere har egne hjemmesider og Arnt Birkedal finner du på www.vamp.no.