Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Digger Liverpool og Riise

LONDON (Dagbladet): Hva er det med norske proffer i utlandet og navnet Elvis? Ole Gunnar Solskjær er fan av Elvis Presley, og nå viser det seg at musikeren Elvis Costello digger John Arne Riise, som i kveld spiller Champions League-fotball for Liverpool.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Laget er stadig i positivt utvikling, og jeg tror at John Arne Riise må være et av klubbens beste kjøp på lang tid, skriver Elvis Costello i The Times' fotballmagasin «Champions League handbook».

Elvis Costello har aldri lagt skjul på at han har et rødt hjerte fra Liverpool. Det må derfor være hyggelig for den norske nykommeren å bli hyllet på denne måten. Costello nevner verken Owen eller Gerrard eller Heskey. Bare den offensive fra Ålesund.

- Tenk bare på hvor god han kommer til å bli når han runder 30, skriver Costello, som er forundret over at finnen Jari Litmanen ikke får flere kamper fra start.

- Han ser ut til å ligge langt foran alle de andre spillerne hva teknikk angår.

Ikke godt nok

Musikeren og låtskriveren, døpt Declan Patrick McManus ble født i Liverpool i 1954, og som musiker har vært profesjonell siden han fikk platekontakt med Stiff i 1977. Han bør være mer enn kjent nok for folk med lærball-avvik også; med album som «My Aim Is True», «This Year's Model», «Armed Forces», «Almost Blue», «King of America», «Mighty Like a Rose» etc. Både som soloartist, og sammen med bandet The Attractions eller sammen med The Brodsky Quartet.

Han minnes med stil Liverpools storhetstid ute i Europa, men han mener fortsatt at årets lag ikke er gode nok til å vinne Champions League.

Dårlig råd

- Vi kan nok vinne mot Barcelona på Nou Camp i mars slik vi gjorde i Roma sist sesong, men vi har fortsatt et noe for ungt lag til å vinne cupen. Jeg vil også at vi skal vinne Premier League før vi vinner Champions League, skriver Costello som forklarer at han ikke hadde penger til å følge Liverpool da de var store på 1970-tallet... A good year for the roses.

- Og da de var som best på 80-tallet, var jeg på høyden av min egen karriere med turneer.

Bra av Elvis dette, mannen som i 1978 kom ut med låta «(I don't want to go to) Chelsea».

MUSIKK: I The Times mener Costello at John Arne Riise må være et av Liverpools beste kjøp på aldri så lenge. Han har aldri lagt skjul på at han har et rødt hjerte for Liverpool.
BALL: Riise lytter neppe på Costello hver dag, men musikeren fra Liverpool har stor sans for nordmannens kvaliteter på fotballbanen.
Hele Norges coronakart