Digger Skavlan og Turboneger

Stieg Larsson-aktuelle Michael Nyqvist.

IKKE MER: Premiereklare «Luftslottet som sprengtes» er basert på den tredje og siste Stieg Larsson-boka om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. Skuespiller Michael Nyqvist sier han ikke kommer til å gjenta rollen dersom filmskaperne skulle utvikle egne manus i framtida.  

Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
IKKE MER: Premiereklare «Luftslottet som sprengtes» er basert på den tredje og siste Stieg Larsson-boka om Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. Skuespiller Michael Nyqvist sier han ikke kommer til å gjenta rollen dersom filmskaperne skulle utvikle egne manus i framtida. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Med Michael Nyqvist i spissen har Stieg Larsson-filmene gjort kjempesuksess. Fredag har den tredje og siste av dem premiere.

Bare her i Norge er de to første sett av over én millioner kinogjengere. Internasjonalt har den første filmen alene solgt over seks millioner kinobilletter og spilt inn over 400 millioner kroner.

Nyqvist svarer kontant på spørsmålet om hvordan filmene har forandret livet hans: Paparazzier.

- Det er utrolig merkelig. Jeg er jo egentlig en ganske sjenert person, men der ligger de altså og lurer i buskene - og vips, så spretter de fram, humrer Michael Nyqvist overfor Dagbladet.

 Da han var i Roma med søstera si nylig, ble han mildt sagt overrasket da de gikk inn i en skobutikk for å handle til datteren hennes.

- Idet jeg snur meg og ser gjennom butikkvinduet, står det plutselig en haug med fotografer der og knipser. På grunn av et par sko! Det er klart man blir litt paranoid av sånt.

Uekte ekteskap

Slik sett har han mye til felles med rollefiguren sin, Mikael Blomkvist. Paranoid er nemlig også ordet Nyqvist bruker for å beskrive nesten-navnebroren sin der han i den siste Stieg Larsson-filmen graver dypere i Lisbeth Salanders skjulte fortid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer