Digital vagabond

Hvis du ikke skulle være fornøyd med den verden du lever i, kan «Asheron's Call» være et alternativ.

Microsofts «Asheron's Call» likner andre rollespill utseendemessig, men det er store forskjeller: Man kan aldri vinne dette internett-spillet. Det gjelder å bli en dyktig slåsskjempe og magiker og virkelig leve livet i den virtuelle verdenen. Du kan danne allianser med andre spillere rundt om i verden eller finne deg en versall som sørger for at du har det bra, så lenge du står til hans disposisjon ved en senere anledning. Du kan ikke når som helst drepe andre spillere - da må du gå inn i en spesiell verden som er satt av til blodsutgytelser. Hver måned får du en e-mail som forteller om store begivenheter på øya Dereth, hvor handlingen finner sted. Utfører du en riktig bragd, kan du bli nevnt som en stor eventyrer i denne e-posten, og det er selvfølgelig det alle spillerne i «Asheron's Call» higer etter.

Spillet er mer dynamisk enn du er vant til. Stadig vekk oppgraderes det, og de som styrer systemet finner med jevne mellomrom opp hendelser som de integrerer i spillet. Årstidene har også innvirkning på handlingen, som for eksempel at kaninene er mer aggressive om våren. Terskelen for å sette tenna i deg blir nemlig instinktivt lavere når kaninene ønsker å beskytte sine små avkom.

Spillet kan nok bli en besettelse for noen. Men det blir neppe like populært som ordinære dataspill. Til det er det for dyrt. For det første må du betale mye for selve spillet. For det andre går det med en haug med tellerskritt. Og for det tredje koster det 10 dollar i måneden å være med på moroa. Men er du en som tenner på det digitale vagabond-livet, kan det bli mange lange netter framover.

SPILLFAKTA«Asheron's Call»Plattform: PC
«Asheron's Call»Plattform: PC
SPILLFAKTA«Asheron's Call»Plattform: PC «Asheron's Call»Plattform: PC Vis mer