Digital vekst gir rekordresultat for Dagbladet

Beste resultat noensinne på tross av papirnedgang.

Leverer sterke tall: F.v: Sjefsredaktør i Dagbladet John Arne Markussen, konsernsjef i Aller Dag Sørsdahl, og Økonomidirektør i Aller Anette Nordskog. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Leverer sterke tall: F.v: Sjefsredaktør i Dagbladet John Arne Markussen, konsernsjef i Aller Dag Sørsdahl, og Økonomidirektør i Aller Anette Nordskog. Foto: Skjalg Bøhmer Vold Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi opplever et digitalt gjennombrudd der både Dagbladet.no og Dagbladet Pluss har hatt en markant økning som har bidratt sterkt til det gode resultatet.

Dette sier Dagbladets sjefredaktør John Arne Markussen.

Dagbladets resultat det siste regnskapsåret er det beste i avisas 149-årige historie. Papiravisa står fortsatt for 60 prosent av omsetningen.

For et drøyt år siden var situasjonen annerledes. Da annonserte Markussen at det var aktuelt å kutte avisdager på papir i 2018-2019. Nå er papiravisas død utsatt på ubestemt tid.

Hvor lenge, vil ikke Markussen anslå. Men han understreker at den teknologiske utviklingen har gjort det mulig å optimalisere papirdriften.

- Dessuten samarbeider vi godt med kollega og konkurrent VG om distribusjonen. Dette har bidratt til en innsparing i alle ledd.

- Annerledes om to år

Dagbladets opplag på papir har siden toppåret 2001 falt fra nesten 194 000 til drøyt 46 000 i 2016.

Førsteamanuensis Erik Wilberg ved BI mener den generelle trenden med fall i papiropplaget ubønnhørlig vil fortsette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer