Digitale drømmer

Robert Rodriguez drømmer digitalt med sin nye film «Spy Kids». Les siste nytt fra filmfronten.

Filmindustrien drømmer digitalt, og det de virkelig lengter etter, er digital visning av kinofilm. Under konferansen ShoWest er det nye miraklet blitt lansert til den nette pris av 900 000 kroner.

I går viste Miramax Robert Rodriguez' nye film «Spy Kids» i digitalt format. Resultatet var perfekt bilde, perfekt lyd og ingen knitring. Med andre ord: bilde og lyd til perfeksjon.

- Det er første gang jeg ser en film som faktisk ser ut slik som da jeg filmet den. Overført til film tapte den mye av glansen sin, sier Robert Rodriguez til E!Online.

Regissøren filmet «Spy Kids» på film, og det var først etterpå at den ble digitalisert. En dyr prosess, men vel verdt pengene, mente Rodriguez.

Barnespioner

«Spy Kids» er actionregissør Rodriguez' første forsøk på å lage en familiefilm. Filmen handler om barna til hemmelige agenter som må iverksette en dristig plan for å redde foreldrene sine. Med seg på laget har de blant andre Antonio Banderas.

Første offer for streiken

Pierce Brosnans høyt profilerte nye science fiction-film «A Sound of Thunder» er blitt et av de første ofrene for streiken som truer den amerikanske filmindustrien i sommer.

Pierce Brosnan var ikke helt fornøyd med manuset og krevde en ny versjon ble skrevet. Dermed henger hele filmen i en tynn tråd.

- Slik er livet. Den blir utsatt, men jeg håper at vi får stablet prosjektet på beina igjen etter streiken, sier en skuffet produsent, Nicholas Clermon til FilmUnlimited.

«A Sound of Thunder» er en saga om kaosteori basert på en novelle av Ray Bradbury. Kort fortalt handler det om en mann som fanger en sjelden sommerfugl og denne handlingen setter i gang en rekke ødeleggende hendelser.

Sharon vil ikke Benjamin heller

Dagbladet.no meldte i begynnelsen av uken at Benjamin Bratt var aktuell som motspilleren til Sharon Stone i oppfølgeren til «Basic Instinct». Men divaen Stone vil heller ikke ha Benjamin Bratt ved sin side.Dermed ser det ut som hele prosjektet legges på is - i alle fall i denne omgang, melder Ananova.Det er forventet at regissør John McTiernan trekker seg fra prosjektet for i stedet å regissere Pierce Brosnan i «Risk Addiction».

Brenda til TV

Den britiske skuespilleren Brenda Blethyn skal gjøre sin amerikanske tv-debut i komiserien «The Seven Roses».Blethyn («Little Voice» og «Hemmeligheter og løgner») skal spille Pamela, en pensjonert skuespiller som eier og driver vertshuset Seven Roses Inn. Hennes karakter har nettopp mistet mannen sin og er matriarken for en eksentrisk familie.- Brenda var vårt førstevalg til rollen som selve matriarken helt fra starten. Vi skrev til henne om ideen, og hun elsket den, sier skaperen av serien, Christopher Lloyd, til Variety.

Ta penga og spring!

Film blir bare dyrere og dyrere i Hollywood. Nå ligger et gjennomsnittlig filmbudsjett på 80 millioner dollar. Noe som rundt regnet blir godt over 700 000 000 millioner norske kroner.Det høye tallet ble annonsert av Jack Valenti, sjefen for Motion Picture Association Of America (MPAA) under en årlig tale til filmindustriens topper.De dyreste filmene i fjor var spesial effekt ekstravagante filmer som «The Perfect Storm», «The Grinch», «Mission: Impossible 2» og «Gladiator».

Ulykke for edderkoppen

Innspillingen av filmen om «Edderkoppen» ble rammet av en tragisk ulykke i går. En mann omkom i en ulykke under konstruksjonen av en husfasade som skulle brukes i filmen.Byggemannskapet jobbet med å rekonstruere toppetasjene på en høy bygning fra 30-tallet da ulykken inntraff. En kran veltet over på to menn som jobbet under den, melder E!Online.Bygningen skulle brukes i en scene som filmes sener denne måneden. Ingen av skuespillerne i filmen var tilstede da ulykken skjedde.Ulykken førte til at alt arbeid på settet ble stoppet og etterforskere har ankommet åstedet for å undersøke saken. Dette er standard når det skjer ulykker på filmsett, skriver E!Online.Det er usikkert om produksjonen blir utsatt. «Edderkoppen» markerer den første spillefilmen om den nerdete Peter Parker (Tobey Maguire), som blir bitt av en radioaktiv edderkopp med det resultat at han får umenneskelig styrke og edderkoppaktig smidighet. En hver superhelt har også en nemesis. I Edderkoppens tilfelle har han problemer med Det grønne trollet (Willem Dafoe) og ingen historie er komplett uten kvinnen i Edderkoppens liv; Mary Jane Watson (Kirsten Dunst).Tragedien som rammet innspillingen skjedde kun måneder etter en dødsulykke på settet til tv-serien «X-Files». Her døde en mann ved at han fikk massivt elektrisk støt da ledninger falt utover ham. Ulykken skadet ytterligere seks under innspillingen av episoden «Within» i åttende sesong.