Digitalmagi

Bluray-formatet gjør at gamle filmer blir som nye. «Snehvit» er nå en estetisk nytelse.

BLURAYAKTUELL: Dopey
BLURAYAKTUELL: Dopey Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| DVD: Det er bare åtte år siden Disneys revolusjonerende tegnefilm kom på dvd for første gang. Spørsmålet som melder seg nå er: Er det noen grunn til å bry seg med at den nå kommer på bluray? Svaret er et rungende «ja!». For mens dvden stadig er flott, er høyoppløsningsutgaven fantastisk.

Flyter over
Innholdet bør være kjent, historien om den sjalu dronningen som forsøker å ta livet av sin vakre stedatter, er stadig en av verdenslitteraturens mest kjente og kjære eventyr. Ved siden av det rent tekniske, bilder som er så detaljerte at man kan se hvert penselstrøk, flyter denne todiscpakken over med ekstramateriale. Selv en gammel Disney-entusiast som meg, fant mye her jeg ikke hadde sett og hørt før. Gjenskapingen av Hyperion Studios, der «Snehvit» ble laget, er både oppfinnsom og morsom. Ved hjelp av fjernkontrollen zapper du deg gjennom det legendariske studioet, klikker på diverse elementer og får tilgang til dokumentarfilmer, lydopptak, bilder og intervjuer.

Spill levende
Om du skal investere i bluray-utgaven hvis du allerede har dvden fra noen år tilbake avhenger kanskje av hvor opptatt du er av filmhistorie generelt og Disney spesielt. Men uansett graden av interesse, gleden over å se en klassiker slik publikum så den for 72 år siden, er stor. Snehvit og prinsen er definitivt flate figurer, men dvergene, dyrene og alle omgivelsene føles spill levende. Også i 2009.  

Snehvit cover
Snehvit cover Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer