Anmeldelse: Trygve Skaug, «Ikke slipp»

Dikt for folk som ikke liker dikt

Instagram-poet Trygve Skaug med lavterskelpoesi i bokform.

POPULÆR: Poet, låtskriver og sanger Trygve Skaug (34) treffer mange med diktene som han deler på Instagram. Foto: Nina Hansen
POPULÆR: Poet, låtskriver og sanger Trygve Skaug (34) treffer mange med diktene som han deler på Instagram. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: I fjor ga sanger, låtskriver og Instagram-poet Trygve Skaug ut «Følg med nå», en diktbok for ungdom som også ble en bestselger.

I år følger han opp med diktsamlingen «Ikke slipp». Som man ser er begge titler oppfordringer, men også invitasjoner til lesere om å komme inn i diktene hans. Skaug skriver også så umiddelbart tilgjengelig at «hvermansen», som ellers aldri leser poesi og kanskje knapt nok åpner en bok, kan både fatte og forstå det han formidler.

Det er fristende å kalle dette lavterskelpoesi, fordi det er få eller ingen hindre som stenger potensielle lesere ute, og også fordi tematikken han tar opp og behandler gjelder for mange, særlige unge folk.

Det dreier seg i stor grad om det mellommenneskelige, gjerne mellom to mennesker. Skaug henvender seg ofte til et du i diktene, en han deler livet med og kjenner godt og som kjenner ham. Begge gjør det på godt og vondt, i gode og dårlige tider. Det gir diktene en nær og intim tone, som forutsetter gjensidig hensyn og respekt – også på dårlige dager.

Det er kanskje derfor det nesten ikke fins skarpe kanter i diktene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer