Dikt om sex, drugs & rock'n roll fra en sagnomsust lyriker

Wandrups utvalgte: I dag er Jan Bojer Vindheim politiker for Miljøpartiet de grønne.

EKTE 1968'ER: Jan Bojer Vindheim var den første, norske poeten som skrev dikt med utgangspunkt i sitt liv som blomsterbarn og anarkist. Nå er han politiker i Trondheim for Miljøpartiet de grønne. I disse dager utgir han sine samlede dikt, med forord av Jan Erik Vold. Foto: Miljøpartiet de grønne
EKTE 1968'ER: Jan Bojer Vindheim var den første, norske poeten som skrev dikt med utgangspunkt i sitt liv som blomsterbarn og anarkist. Nå er han politiker i Trondheim for Miljøpartiet de grønne. I disse dager utgir han sine samlede dikt, med forord av Jan Erik Vold. Foto: Miljøpartiet de grønne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BOK: Jan Bojer Vindheim sprang som lyriker ut fra fred & blomster-opprøret på 1960-tallet. Han debuterte med «Radio Lys» (1971) og «Fiskene forsvinner» (1973), bøker som i likhet med fiskene er søkk vekk i dag. Men det er håp i hengende snøre: Nå kommer begge disse samlingene pluss tre seinere bøker & et knippe bonustekster ut i «Fuglene synger med nebbet mitt».

Jan Bojer Vindheim utgir sine samlede dikt.
Jan Bojer Vindheim utgir sine samlede dikt. Vis mer

«Rav vind» (1976) og «Juvél-treet» (1977) ble skrevet etter at Vindheim flyttet til Karlsøy i Troms, der han drev småbruk og utga det legendariske anarkist-tridsskriftet Vannbæreren.

Deretter flyttet poeten til Trondheim, hvor han er politiker i Miljøpartiet de grønne. Med samlede dikt «er det et stort hull i norsk poesihistorie som tettes igjen», skriver Jan Erik Vold i forordet. Fredag kommer både Vindheim og Vold til PoesifestProtestfestivalen i Kristiansand.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer