Dikt om sex, drugs & rock'n roll fra en sagnomsust lyriker

Wandrups utvalgte: I dag er Jan Bojer Vindheim politiker for Miljøpartiet de grønne.

EKTE 1968'ER: Jan Bojer Vindheim var den første, norske poeten som skrev dikt med utgangspunkt i sitt liv som blomsterbarn og anarkist. Nå er han politiker i Trondheim for Miljøpartiet de grønne. I disse dager utgir han sine samlede dikt, med forord av Jan Erik Vold. Foto: Miljøpartiet de grønne
EKTE 1968'ER: Jan Bojer Vindheim var den første, norske poeten som skrev dikt med utgangspunkt i sitt liv som blomsterbarn og anarkist. Nå er han politiker i Trondheim for Miljøpartiet de grønne. I disse dager utgir han sine samlede dikt, med forord av Jan Erik Vold. Foto: Miljøpartiet de grønne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BOK: Jan Bojer Vindheim sprang som lyriker ut fra fred & blomster-opprøret på 1960-tallet. Han debuterte med «Radio Lys» (1971) og «Fiskene forsvinner» (1973), bøker som i likhet med fiskene er søkk vekk i dag. Men det er håp i hengende snøre: Nå kommer begge disse samlingene pluss tre seinere bøker & et knippe bonustekster ut i «Fuglene synger med nebbet mitt».

«Rav vind» (1976) og «Juvél-treet» (1977) ble skrevet etter at Vindheim flyttet til Karlsøy i Troms, der han drev småbruk og utga det legendariske anarkist-tridsskriftet Vannbæreren.

Deretter flyttet poeten til Trondheim, hvor han er politiker i Miljøpartiet de grønne. Med samlede dikt «er det et stort hull i norsk poesihistorie som tettes igjen», skriver Jan Erik Vold i forordet. Fredag kommer både Vindheim og Vold til Poesifest på Protestfestivalen i Kristiansand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.