Dikt om sex, drugs & rock'n roll fra en sagnomsust lyriker

Wandrups utvalgte: I dag er Jan Bojer Vindheim politiker for Miljøpartiet de grønne.

EKTE 1968'ER: Jan Bojer Vindheim var den første, norske poeten som skrev dikt med utgangspunkt i sitt liv som blomsterbarn og anarkist. Nå er han politiker i Trondheim for Miljøpartiet de grønne. I disse dager utgir han sine samlede dikt, med forord av Jan Erik Vold. Foto: Miljøpartiet de grønne
EKTE 1968'ER: Jan Bojer Vindheim var den første, norske poeten som skrev dikt med utgangspunkt i sitt liv som blomsterbarn og anarkist. Nå er han politiker i Trondheim for Miljøpartiet de grønne. I disse dager utgir han sine samlede dikt, med forord av Jan Erik Vold. Foto: Miljøpartiet de grønne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BOK: Jan Bojer Vindheim sprang som lyriker ut fra fred & blomster-opprøret på 1960-tallet. Han debuterte med «Radio Lys» (1971) og «Fiskene forsvinner» (1973), bøker som i likhet med fiskene er søkk vekk i dag. Men det er håp i hengende snøre: Nå kommer begge disse samlingene pluss tre seinere bøker & et knippe bonustekster ut i «Fuglene synger med nebbet mitt».

«Rav vind» (1976) og «Juvél-treet» (1977) ble skrevet etter at Vindheim flyttet til Karlsøy i Troms, der han drev småbruk og utga det legendariske anarkist-tridsskriftet Vannbæreren.

Deretter flyttet poeten til Trondheim, hvor han er politiker i Miljøpartiet de grønne. Med samlede dikt «er det et stort hull i norsk poesihistorie som tettes igjen», skriver Jan Erik Vold i forordet. Fredag kommer både Vindheim og Vold til Poesifest på Protestfestivalen i Kristiansand.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer