Dikt på mobil

Fra i dag kan du motta dikt på mobilen din. Forfatteren Øystein Hauge tror diktet kan bli den nye kultmeldingen blant unge.

Slik får du tilsendt dikt!

- Jeg tror dette kan være en fin måte å få både unge og eldre til å lese dikt. Haikudiktene er en flere hundre år gammel tradisjon som smelter sammen med ny teknologi. Det er morsomt å være med på et slikt pionerprosjekt, sier Øystein Hauge.

Flere forfattere

I vår kom diktsamlingen «Grønt» mellom to stive hvite permer på Tiden. Fra i dag og i uoverskuelig framtid fyker de korte diktene mellom telelinjene.

- Jeg tror flere forfattere etterhvert vil utgi bøkene sine på mobil, sier Hauge.

Det er Dagbladet.no og Tiden forlag som står bak den nye mobiltjenesten. Hauge synes det er interessant at de tradisjonelle litteraturformidlerne sitter på gjerdet mens nye medieaktører blir leverandører for den smale litteraturen.

- Jeg tror etterhvert forlagene blir tvunget til å prøve seg på andre distribusjonskanaler. De må være mer åpne, sier Hauge.

Sært

- Men tror du virkelig at den kjappe tekstmelding-generasjonen er interessert i å sende hverandre dikt?

- Ja. Kombinasjonen av haikudikt på nynorsk i en ny mediekanal er så sært at det har potensiale i seg til å bli kult, sier Hauge.

Vestlandsforfatteren blir også lærer for Haikuskolen på Dagbladets nettsider. Her kan leserne sende inn dikt og få kommentarer og innspill fra Hauge. Det er ikke utenkelig at noen av de beste diktene vil bli sendt via mobilen din i framtida.

Besøk Haikuskolen

Slik får du dikt på mobilen din

MOBILE DIKT: Forfatteren Øystein Hauge skriver nynorske haikudikt på mobiltelefonene dn. - Det er så sært at det kan bli en kult, sier han.