Diktator-sirkus i Cannes

Sacha Baron Cohen inntok filmbyen med storm.

Premieren på den britiske komikeren Sacha Baron Cohens siste film sammenfaller med årets Cannes-festival. Dermed er det historiske Carlton-hotellet i filmbyen omdannet til en stor, glorete reklame for «The Dictator».

I dag ankom skuespilleren selv for å holde pressekonferanse - selvfølgelig i rollen som «Aladeen», enehersker i den undertrykte, nordafrikanske oljestaten «Wadiya», med sine vakre, bevæpnede «livvakter» og en kamel det tydeligvis ikke var lett å sitte rett på.

Stimlet seg Bildene tyder på at «diktatoren» fant det for godt å sette seg ned på den hektiske strandpromenaden for å drikke en kopp te mens fotografene stimlet seg rundt.

Stuntet er slutten på en markedsføringskampanje som blant annet førte komikeren til Norge, der han på «Senkveld» skrøt av å ha invadert Tone Damli.

Og under Oscar-utdelingen i Hollywood i februar dukket han opp på den røde løperen og helte innholdet i en urne - angivelig asken av Nord-Koreas tidligere diktator Kim Jong-il - på Ryan Seacrest.

Lunkne anmeldere Cohan har gjort furore i Cannes før - som da han i 2006 dukket opp som «Borat» og aviser verden over trykte bilder av ham i badedrakt på stranda.

POPULÆR Sacha Baron Cohen i rollen som Admiral General Aladeen hadde med seg kamel på filmfestival i Cannes. Foto: Scanpix/ AFP PHOTO / LOIC VENANCE
FLANKERT: Av sine "livvakter". Foto: Scanpix
UREGJERLIG: Cohen hadde visse problemer med å holde seg på kamelryggen. Foto: Scanpix
KAFFEPAUSE: Admiralgeneralen tok seg tid til å avlegge en av fortauskafeene et besøk. Foto: Scanpix

Filmen gjorde Cohen til superstjerne. Han fulgte opp med diverse spektakulære stunts i forbindelse med «Brüno», som kom to år senere.

Men «The Dictator» har ikke fått så gode anmeldelser som Sacha Baron Cohen er vant med. Dagbladet gir den terningkast tre.

BALANSEPROBLEMER: På kamelryggen. Foto: Scanpix
BALANSEPROBLEMER: På kamelryggen. Foto: Scanpix Vis mer
IKKE SMÅTTERIER: Inngangspartiet til Carlton-hotellet i Cannes er omgjort til en stor Dictator-reklame. Foto: Scanpix
IKKE SMÅTTERIER: Inngangspartiet til Carlton-hotellet i Cannes er omgjort til en stor Dictator-reklame. Foto: Scanpix Vis mer