Diktene er humoristiske, underfundige og krevende

Erling Indreeide (67) mestrer mange former.

MANGESLUNGEN DIKTSAMLING: «Vi er presens»  veksler mellom lange fortellende dikt, utforskende refleksjoner og korte, humoristiske linjer. Foto: Oktober.
MANGESLUNGEN DIKTSAMLING: «Vi er presens» veksler mellom lange fortellende dikt, utforskende refleksjoner og korte, humoristiske linjer. Foto: Oktober. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: «Vi er presens» heter Erling Indreeides nyeste diktsamling, og dermed stiller poeten opp et paradoks som blir gjennomgående for den 70 sider lange boka. For hvordan fange med språket det som skjer her og nå, eller forstå virkeligheten uten bistand fra tida som har gått?

Vi er i nåtida og den er alltid i endring. Et sted heter det ganske enkelt: «Sorg er eit anna ord for kjærleik» — et utsagn som gir mening i det den elskede er borte, i det nåtid har blitt fortid. Det som beskrives i dag, trenger et nytt språk i morgen.

Luka i livet Indreeide presenterer oss for en mangeslungen diktsamling som veksler mellom lange fortellende dikt, utforskende refleksjoner og korte, humoristiske linjer. Gjennomgående for samlingen er leken med de kategoriene som organiserer vår verden, en problematisering av forholdet mellom språk og tanke, tid og virkelighet.

En strukturerende instans i diktsamlingen er figuren Viktor som dikterjeget kontrasterer seg selv mot. Viktor mestrer ikke normal rettskriving, skriver «luke» istedetfor «lukke». «Eg har funne luka i livet», en stavemåte som skaper nye bilder og samtidig viser hvordan språket lager føringer for tanken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer