Du leser nå Dagbladet Pluss

Dikteren som gir dagens Mexico et ansikt

Yuri Herrera skriver små romaner med et stort innhold.

SØNNEN DREPT: Denne kvinnen bærer en maske under den såkalte «Karavanen for fred og 

rettferdighet», arrangert av poeten Javier Sicilia i 2011. Sicilias sønn ble drept av en meksikansk narkotikagjeng. Demonstrasjonen er en av mange ytringer for fortvilelsen over lovløsheten som herjer landet. Yuri Herrera skriver romaner som 


speiler denne håpløse situasjonen. Foto: EDUARDO VERDUGO/AP NTB SCANPIX
SØNNEN DREPT: Denne kvinnen bærer en maske under den såkalte «Karavanen for fred og rettferdighet», arrangert av poeten Javier Sicilia i 2011. Sicilias sønn ble drept av en meksikansk narkotikagjeng. Demonstrasjonen er en av mange ytringer for fortvilelsen over lovløsheten som herjer landet. Yuri Herrera skriver romaner som speiler denne håpløse situasjonen. Foto: EDUARDO VERDUGO/AP NTB SCANPIXVis mer

Når noen bygger en mur, er det et tegn på at all annen form for kommunikasjon har brutt sammen. En mur kan bygges for å holde folk utenfor, som på Vestbredden. Eller innenfor, som i den kalde krigens Berlin. Nå har den nyvalgte presidenten i USA besluttet å bygge en mur langs den 320 mil lange grensa til Mexico for å holde situasjonen under kontroll.

Dette er et tegn på at det overhodet ikke foreligger noe ønske om å utveksle verken synspunkter, kultur eller andre former for samarbeid. Det fins ingen vilje til verken å forstå problemet eller forsøke å finne en mindre uhyggelig og brutal løsning. En mur er det motsatte av evne til å se nyanser i et sosialt problem.

Mexicos fremste

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

UT ÅRET*

KUN I SEPTEMBER

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP UT ÅRET*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UT ÅRET* 100 kr ut året. 0,83 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE** 1 kr for første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr for 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449,-/6 mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris måned etter tilbudsperioden (99,-/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris uke etter tilbudsperioden (55,-/uke) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.