Dimitri vokste opp ved bardisken

Skrev suksessroman om oppveksten i et fyllehøl.

TØFF OPPVEKST: Som barn måtte Dimitri Verhulst flere ganger gjøre lekser ved bardisken. Han varslet selv barnevernet og ble plassert i fosterhjem som 14-åring. Slik unngikk han å gå i faren, onklenes og bestefarens fotspor. Nå håper han at romanen basert på oppveksten hans kan være med på å bedre hverdagen for andre alkoholikerbarn. Foto: ANDERS GRØNNEBERG
TØFF OPPVEKST: Som barn måtte Dimitri Verhulst flere ganger gjøre lekser ved bardisken. Han varslet selv barnevernet og ble plassert i fosterhjem som 14-åring. Slik unngikk han å gå i faren, onklenes og bestefarens fotspor. Nå håper han at romanen basert på oppveksten hans kan være med på å bedre hverdagen for andre alkoholikerbarn. Foto: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dimitri Verhulst (38) er blant Belgias mest populære forfattere.

Med boka «Alle tings bedrøvelighet» gjør han kunststykket å skrive humoristisk om å vokse opp i et fyllhøl av oppkast, slåsskamper, skitt og inkassokrav.

- Min far var et monster. Men jeg kunne likevel være glad i ham. Han var en god mann på innsiden, men han drakk for mye. Vi hadde ikke møbler, fordi han slo alt i stykker. Det var slåsskamper hver dag, forteller Verhulst til Dagbladet.

Vil ha ny lov Moren reiste fra dem da han var 12 år gammel. I to år, fram til barnevernet grep inn, bodde han sammen med faren, bestemoren, og de tre like forfyllede onklene. En av dem ble endog kåret til verdensmester i drikking, i et mesterskap som beskrives i boka. Det er en roman, men Verhulst anslår at omkring 80 prosent er virkelige hendelser. Han håper at boka kan være med på å skape forandring.

- I Belgia, som i mange andre land, har mindreårige lov til å være på bar dersom de er i følge med en foresatt. Men lovene sier ingenting om hvilken tilstand den foresatte må være i. Det burde vært en lov som hindrer fulle foreldre å ta med barna på bar, sier Verhulst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer