Dimmu - hit i USA

Det norske black metal-bandet Dimmu Borgir er nå i samme klasse som A-ha, M2M, Stage Dolls og TNT.

Albumet «Death Cult Armageddon» gjør det sterkt på hitlister i flere store land. Bandets sjuende album ligger på 169. plass på den prestisjefylte Billboard 200, som er den offisielle salgslista i USA.

Det er bare A-ha, M2M, Stage Dolls og TNT og som har klart å selge nok album til å komme inn på lista. Dimmu Borgir ligger også på 10. plass på Billboards indieliste.

Store i Tyskland

Dimmu Borgir gjør det også sterkt i Tyskland. Bandet føk inn på en imponerende 12. plass på listene den første uka. Det er det høyeste et ekstrem-metal-band har nådd i landet.

Ifølge distributøren Tuba var «Death Cult Armageddon» forhåndssolgt i 150 000 eksemplarer verden over. Her hjemme debuterte bandet på en andreplass på salgslista etter nesten 12 000 solgte album den første uka. Dimmu Borgir lå på en 10. plass denne uka.

- Vi vet ikke hvor mange album Dimmu Borgir har solgt i USA. Men normalt selger bandet grisemye der borte, sier promotionansvarlig Espen S. Røhne i Tuba til Dagbladet.no

Greske helter

Black metal-bandet er også store i Hellas. «Death Cult Armageddon» ligger på en sterk andreplass og bandet solgte ut to konserter med plass til rundt 3000 tidligere denne uka, ifølge Røhne. Ellers har bandet gjort det sterkt rundt om i Europa med blant annet en 35. plass i Frankrike og en niendeplass i Finland.

- Dette er nok et bevis på at vi har veldig variert musikk her i Norge som selger godt i utlandet. Norsk metal har lenge gjort det bra, og det er gode nyheter at Dimmu Borgir gjør det så godt, sier daglig leder Inger Dirdal i Music Export Norway til Dagbladet.no.

EKSTREMT BRA:</B> Dimmu Borgirs sjuende album Death Cult Armageddon selger bra i Europa og USA.