Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dimmu Borgir

«Dimmu Borgir» er islandsk, og betyr «det svarte slottet». Også et stedsnavn på Island. Storselgende norsk black-metal band med satanist-image. Dannet i 1993 av Silenoz, Tjodalv og Shagrath. Sistnevnte, som for øvrig har en fortid som gitarist i Fimbulwinter, regnes som bandets eneste «ekte» satanist.

Etter flere utgivelser med norske tekster, skiftet bandet til engelske tekster da de fikk kontrakt med det betydelige undergrunnsselskapet Nuclear Blast.

Fyller store konsertlokaler i Europa, ikke minst i Tyskland der de har en stor menighet. Bandet er inspirert av gammeldags heavy metal, klassiske komponister som Wagner og Dvorak, drømmende synthmusikk og 80-talls black-metal.

Medlemmene har også andre prosjekter. Tjodalv har gjort seg bemerket som trommeslaget i Old Man's Child mens Nagash har gitt ut plater med tekno/blackmetal-prosjektet Troll, og med Covenant; det andre store norske black metal-bandet på slutten av 90-tallet.

Fikk i 2002 Spellemannsprisen for «Puritanical Euphoric Misanthropia».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling