Dimmus patronbelte skapte trøbbel

Militærpolitiet i Bodø ble koblet inn og media meldte funn om skarpe skudd da bandet Dimmu Borgir glemte igjen et patronbelte på hotellrommet sitt.

Black metal-bandet overnattet på Clarion Grand Hotel da de spilte i Nordlands-byen sist uke. Da gutta forlot rommet la de igjen en viktig del av uniformen sin - et patronbelte.

Beltet var helt ufarlig, men det visste ikke gjengen som sjekket inn etter bandet. De trodde de fant 26 skarpe skudd under senga, og bragte forferdet funnet ned til resepsjonen. Hotellet leverte beltet videre til politiet som igjen leverte det til militærpolitiet i Bodø.

- Det er standard Nato-ammunisjon innsauset i smurning og åpenbart gjenglemt, fortalte operasjonsleder Johnny Petersen ved Salten politidistrikt til Avisa Nordland.

Eller som Shagrath i Dimmu Borgir forklarer:

- Det er ikke noe mer mystisk enn et ufarlig patronbelte vi bruker i sceneshowet. Smurningen er enten teaterblod eller sminkerester, sier Shagrath til Dagbladet.no. Han fikk først vite om oppstyret sent mandag ettermiddag.

- Ikke ord

Gjengen som fant beltet var ifølge Avisa Nordland sjokkert over funnet av det de trodde var skarpe skudd.

- Turen skulle være sosial, først og fremst. Derfor kom vi også sammen på det største rommet, 224, lørdag kveld. Jeg har ikke ord for hva jeg synes om å finne 26 skarpe skudd under ei hotellseng, sier Greta Solfall til avisa. Hun er avdelingsleder for ti stykker fra Scan Wafer som var på hyggetur i Bodø.

Shagrath har en viss forståelse for at folk reagerer.

- Beltet er en del av standard black metal-imaget. Jeg skjønner for at folk blir forbauset. Vi har hatt litt problemer når vi skal ut å fly, men stort sett skjønner folk at vi ikke går rundt med skarpe skudd, sier Shagrath.

Destruert

Det var direktør Karianne Mæhlum ved Comfort Grand som fant løsningen på mysteriet.

- Det har vært litt oppstyr rundt saken. Jeg har drevet litt etterforsking selv, og fant ut at beltet tilhørte Dimmu Borgir. Selv om beltet var ufarlig så beklager vi svikten i våre rutiner. Vi burde ha oppdaget beltet, og dette skal ikke skje igjen, sier Mæhlum til Dagbladet.no.

Beltet er nå destruert av Forsvaret, melder avisa Nordland.

MYE NIFST:</B> Dimmu Borgirs uniformering kan sikkert skremme mange. Patronbelter er en del av standarutrusting.