Din egen million-rekord

Mandag ble forsida til Dagbladet.no vist over en million ganger - det er ny rekord. Så lenge den varer....

Nettstatistikk kan være kompliserte greier. De ulike avisene forteller både om visninger, unike besøkende og antall lesere. Det viktigste å huske er at bruken av internett vokser fort.

Bare der kan det være vanskelig å henge med:

 • Sist måned hadde Dagbladet.no 1,694 millioner såkalte «unike besøkende». Det var også en ny rekord, og en framgang på 46 prosent i forhold til samme måned i fjor.

  Det tallet betyr at Dagbladet.no nå øker raskere enn hovedkonkurrent VG, og klart er Norges nest største nettavis.

  Flere bak maskinen


  Veksten fortsetter hver eneste dag. På mandag var 23,1 prosent av alle som brukte internett innom Dagbladet.no. Det var litt over 250 000 unike besøkende -- også en ny dagsrekord.

  En såkalt «unik besøkende» er mer enn en person. Egentlig er det en nettleser-måling som kan skjule flere brukere, ved at store bedrifter bare har èn maskin knyttet til nettet.

  Derfor viser telefonundersøkelsene til Norsk Gallup at det er enda flere personer som daglig bruker nettet. Den nyeste målingen fra 2.kvartal 2003 forteller at Dagbladet.no hver dag har 385 000 lesere -- og dette tallet stiger altså hele tida.

  Denne rekordoppslutningen betyr at Dagbladet.no er blitt landets sjette største avis uansett om du regner papir eller nett.

  Rankingen i antall lesere ledes av VG foran Dagbladet og Aftenposten. På fjerdeplass kommer VG Nett, så Aftenpostens aftenutgave i papir og deretter Dagbladet.no.

  Din egen nettavis


  Vår ambisjon for Dagbladet.no stopper såvisst ikke med rekordene denne høsten. Vi ønsker å bli lest av stadig flere, og ikke minst være en nyttig og underholdende nyhetsleverandør.

  Det siste er avhengig av leserkontakt. Nå opplever vi ofte å få hjelp i den daglige nyhetsformidlingen både gjennom tips og foto. Flere hendelsesnyheter de siste ukene er dekket gjennom opplysninger og MMS-bilder fra lesere på stedet.

  I tillegg jobber vi med å åpne Dagbladet.no for mer interaktivitet. Den nye seksjonen Opprop.no er et slikt forsøk. Dette gjør nettet til en praktisk hjelper for å skape oppmerksomhet om saker mange brenner for.

  Utfordringen er å bruke kontakten vi har med din hverdag og samspillet mellom alle Dagblad.no-leserne på en fornuftig måte. Da trenger vi innspill; både til den enkelte reporter og til redaktøren som er på vakt. Vi er bemannet døgnet rundt. Det er bare å benytte sjansen:

 • Denne million-rekorden er absolutt din!
<B>NORGES SJETTE STØRSTE AVIS: </B>Dagbladet.no er landets sjette største avis - medregnet alle papiravisene.<br>