Din guide til U2-festen

Husk regnfrakk, men la kameraet og paraplyen ligge hjemme hvis du er en av de 40 000 som skal se U2 på utsolgte Valle Hovin i kveld.

-  Vi har fått flere henvendelser fra gravide U2-fans med mellom en og tre uker igjen til termin. Valle Hovin kan tilby mye, men under U2-konserten har vi ikke tid til barnefødsler, ler markedssjef i Gunnar Eide Concerts, Kristin Svendsen.

«Uno, dos, tres, catorce!» kommer Bono til å rope, og så er U2-sirkuset i gang på Valle Hovin.

Selv om Bono, The Edge, Larry Mullen og Adam Clayton lander i Norge i dag, har U2 vært i byen siden lørdag. Over 350 mennesker har vært med på å rigge den 28 meter høye scenen.

I tillegg kan Valle Hovin også by på toalettfasiliteter, Røde Kors-telt, promoeffekter, Amnesty- og Greenpeace-boder og selvfølgelig ølservering.

-  Dette er en av de største konsertproduksjonene vi har arrangert i Norge, forteller prosjektleder Christian Schøyen i Gunnar Eide Concerts.

Hele 69 trailere har fraktet sceneutstyr til Norge. De står nå parkert utenfor Valle Hovin.

-  Det er dårlig med parkeringsplasser i området, så vi anbefaler publikum å ta T-banen, sier Schøyen.

Linje 1, 2, 3 og 4 retning øst stopper alle på Helsfyr T-banestasjon. Markedssjef Hans Christian Jensen i Oslo Sporveier kan fortelle at de har satt opp ekstra vogner for å romme U2-fansen.

Din guide til U2-festen

-  Vi er hele tida i kontakt med konsertarrangørene og setter opp vogner i forhold til hvor mange mennesker som er på Valle Hovin, sier han.

Husk regnfrakk

Både den irske sangeren Paddy Casey og London-bandet Razorlight skal varme opp publikum. Dørene til Valle Hovin åpner klokka fem, og Casey er førstemann ut kvart over seks. Schøyen anbefaler publikum å komme så tidlig som mulig.

-  Erfaringsmessig blir det mye kø når det nærmer seg konsertstart, sier han.

Arrangørene forventer at U2 går på scenen kvart på ni, og at konserten er ferdig klokka elleve. Schøyen håper på overskyet vær, slik at U2s forseggjorte lyseffekter kommer til sin rett.

Meteorolog Laila Sidselrud ved Meteorologisk institutt i Oslo råder publikum til å ta med seg regnfrakk.

Glem paraplyen

-  Onsdag vil nok åpne med blå himmel, men det kommer nok til å bli flere skyer ut over kvelden. Det kan fort bli byger, men folk kommer sikkert til å ha en fin konsertopplevelse uansett, sier hun.

Men selv om det bygger opp til regn, er det bare å glemme paraplyen hjemme. Den er på lista over ting som vil bli beslaglagt ved inngangen.

-  Det er ikke lov til å ha med kamera, paraply, flasker, våpen eller svigermor, opplyser Christian Schøyen.

HOLDER SAMMEN: Fra venstre: The Edge, Bono, Adam Clayton og Larry Mullen.
<B>HEI PÅ DEG, BONO:</B> Dagbladet FREDAG dro til Dublin for å finne Bono. Det gikk bra. Her hilser han på journalisten utenfor studioet til superbandet.
<B>FRONTFIGUR:</B> U2s vokalist Bono er en av rockens beste liveartister.