Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Din nabokrangel kan bli til nye episoder i «Side om side»

Folk oppfordres til å ta kontakt med NRK.

PÅ'N IGJEN: NRK vil ha seerne nabohistorier med i neste runde av «Side om side». Her ser vi parene spilt av Tore Sagen og Pernille Sørensen, Jon Almås og Charlotte Frogner, Vidar Magnussen og Marie Blokhus. Foto: Anders Grønnberg
PÅ'N IGJEN: NRK vil ha seerne nabohistorier med i neste runde av «Side om side». Her ser vi parene spilt av Tore Sagen og Pernille Sørensen, Jon Almås og Charlotte Frogner, Vidar Magnussen og Marie Blokhus. Foto: Anders Grønnberg Vis mer

«Side om side» var NRKs store lørdagsunderholdning i høst.

Forviklinger og glede Vi møtte tre ektepar i en småby på Østlandet. Dette skapte både moro og forviklinger - til glede for tv-seerne.

- Mottakelsen har vært over all forventning, nå går vi i gang med en ny sesong, sier prosjektleder Sigmund Falch.

I snitt har 520 000 fulgt med på sendingene lørdager i høst. Tar vi med de som har sett episodene på nett, er tallene 900 000.

Innspill fra seerne Vi er blitt kjent med tre forskjellige ektepar: Tore Sagen og Pernille Sørensen, Jon Almås og Charlotte Frogner, Vidar Magnussen og Marie Blokhus. De er ganske forskjellige, men deres liv vikles inn i hverandres - på godt og vondt.

DET UNGE PARET: Vidar Magnussen og Marie Blokhus. Foto: Anders Grønnberg
DET UNGE PARET: Vidar Magnussen og Marie Blokhus. Foto: Anders Grønnberg Vis mer

- Alle kjenner seg igjen i denne serien. Vi er alle naboer til noen, derfor er konseptet blitt så populært, sier produsent Falch.

Det har fått produsent, regissører og manusforfattere til å ønske seg tips og innspill fra seerne. De er overbevist om at folk der ute har gode historier - og ikke minst nabokrangler og konflikter - som kan kle de nye episodene.

Mye konfliktstoff - Vi er alle naboer til noen, på godt og vondt. Krangling om trær og irritasjon over klesvask som henger ute. Det er vel ikke den ting det kan krangles om eller skape spenninger rundt, sier Falch.

Men Side om side»-teamet ønsker ikke bare konfliktstoff, utroskap, fyll eller tullball. Det fins mye underfundig å ta tak i, også.

- Når man låner en kopp med sukker av naboen. Skal man gi det tilbake? Skal man doble mengden eller kjøpe en kilo? Etter hva med litt tyttebær? Eller hvor venn skal man være, hvor nær skal man vise at man er den ene, men ikke den andre naboen. Det er mange småting, sier Falch.

Ta kontakt med NRK «Side om side» har kommet for å bli på NRK1 i åra framover, skal vi tro Sigmund Falch. Han forteller at skuespillerne trives veldig godt i rollene, og alle tre parene ønsker å fortsette. Det samme gjelder teamet bak.

- Da vi satte i gang, så vi for oss tre-fire sesonger. Det ligger i hvert fall an til å bli minst det, sier Falch.

Folk som ønsker å bidra med sine naboerfaringer, bes ta kontakt med NRK på e-post . Innspillingen av ti nye episoder starter i mars 2014, og vises på NRK1 neste høst.

DE VANLIGE: : «Ekteparet» Tore Sagen og Pernille Sørensen. Foto: Anders Grønnberg
DE VANLIGE: : «Ekteparet» Tore Sagen og Pernille Sørensen. Foto: Anders Grønnberg Vis mer
DE FISEFINE: «Ekteparet»Jon Almås og Charlotte Frogner. Foto: Anders Grønnberg
DE FISEFINE: «Ekteparet»Jon Almås og Charlotte Frogner. Foto: Anders Grønnberg Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media