DEBATT

Din stemme er ikke unik

Fullt mulig å jukse i avstemningen i VGs Årets Navn

ÅRETS NAVN: Juks var ikke veldig vanskelig.  FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
ÅRETS NAVN: Juks var ikke veldig vanskelig. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dersom noen skal bli hørt i det samfunnet jeg er så stolt av, så skal det være på bakgrunn av at vedkommende har noe å komme med. Ikke på grunn av en avstemming som utgir seg for å være noe den ikke er.

Så hvordan stemte man frem finalistene i årets runde av Årets navn 2015 i VG? Måtte man som i Dagbladets kåring legge igjen spor i form av en mailadresse for å sikre at man bare kunne stemme én gang?

Bare på noen få timer økte antallet stemmer på kandidaten som troner på toppen av avstemningen til Årets navn i VG med et vanvittig tempo. Etter noen dager tok det helt av, og det var flere som reagerte på hvordan dette kunne la seg gjøre. I gruppen  «Stort og smått om sosiale medier» på Facebook, ble det 22.november varslet om at om at man kunne stemme flere ganger på samme kandidat.

Øyvind Solstad som er sosiale medier-ansvarlig i VG sin tilbakemelding var som følger: «Det er ikke stemmer. De som er over streken er med til finalen. «Når denne avstemningen er avsluttet, sender VG listen over til TNS Gallup. De foretar deretter en meningsmåling for å kåre vinneren». Det er altså en nominasjon. Det er kampanjer for folk hvert år».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer