Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dina sier nei

Filmen «Jeg er Dina» skal ikke til Berlin-festivalen. Men byen får likevel oppleve Maria Bonnevie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ble tilbudt en plass i Panorama-klassen. Det takket vi pent nei til, sier filmprodusent Axel Helgeland til VG. Han ville ha filmen i konkurranseklassen, og satser nå heller på filmfestivalen i Cannes.

Men Maria Bonnevie får vist seg fram på Berlin-festivalen i alle fall.

Marius Holsts film «Øyenstikker», der Bonnevie har en av hovedrollene, er tatt ut til Panorama-klassen sammen med dokumentarfilmen om Espen «Esther Pirelli» Benestad, laget av sønnen Even Benestad.

Tidlig norgespremiere

«Jeg er Dina» er et nordisk filmsamarbeid med Maria Bonnevie og franske Gérard Depardieu i hovedrollene. Filmen er basert på Herbjørg Wassmos roman «Dinas bok» og har premiere i Norge 8. mars, før både Danmark (15. mars) og Sverige (22. mars). Regien er ved Ole Bornedal.

På grunn av innsendingsfristen sendte filmselskapet inn en halvferdig film til påsyn for Berlin-festivalen. Med det tok de en sjanse. Men Cannes-festivalen, som selv har bedt om å få filmen tilsendt, mottar en ferdig utgave.

Berlin-festivalens Panorama-klasse omfatter gjerne filmer av mindre volum som fortjener mer enn vanlig oppmerksomhet. I Cannes vil storsatsingen «Jeg er Dina» kunne ha større sjanse til å bli sett som en storfilm.

Hele Norges coronakart