Dina-suksess

«Jeg er Dina» er storslått og fullkommen mener danske kritikere. Filmen er allerede solgt til 25 land.

Etter en heller lunken mottakelse i Norge går «Jeg er Dina» sin seiersgang i Danmark. Filmen har premiere i dag, og danske aviser er over seg av begeistring for filmen flere norske anmeldere mislikte.

- Filmen er som boken: voldsom, svulstig, svettedryppende og full av sex. Det kan man like eller ikke, og det er nok mange menn som løper skrikende vekk fra denne filmen. Men jeg tør vedde på at det vil være enda flere kvinner som løper skrikende til den, skriver Birgitte Grue i B.T. og gir filmen fem av seks stjerner.

Ekstra Bladet er like heftig og begeistret, og mener filmen er storslått. Etter flere års dogmedominans er det tydelig at danskene setter pris på litt farger og pen lyssetting.

- Det er eventyrlige anmeldelser vi har fått i Danmark. Alle tingene nordmenn er negative til synes danskene er strålende, sier produsenten av «Jeg er Dina», Axel Helgeland, til Dagbladet.no.

- Dette varmer sjelen, jubler han.

Filmen skal ha premiere i Sverige allerede neste helg, men så blir det roligere dager for «Dina.»

- De fleste av landene vi har solgt filmen til kommer nok til å ha premierer etter sommerferien, sier Helgeland.

«Jeg er Dina» er allerede solgt til 25 land. I tillegg til Skandinavia, har land som Spania, Polen, Ungarn, Hong Kong, og Fillipinene sikret kinopublikummet sitt en dose Dina. Men det største kinomarkedet har latt vente på seg.

- Det blir spennende i USA om vi får en distribusjonsavtale, og om avtalen eventuelt er god. Men det er klart at om filmen går godt i Skandinavia er jo det et sterkt salgsargument for oss, mener Helgeland.

- Filmens «skamløse kitsch», som den norske presse har reagert på, jammen, det er jo nettopp den vi elsker romanen for, og som er en kvalitet ved filmen! skriver B.T. og gir norske filmkritikere et saftig dansk lyskespark.

Les norske filmanameldelser her.

Sjekk hvilke filmer som går der du bor!

Les B.T.s anmeldelse av «Jeg er Dina» her.

Les Ekstra Bladets anmeldelse her.

john.rasmussen@dagbladet.no

GODT MOTTATT: «Jeg er Dina» har tatt danske kritikere med storm. Maria Bonnevie har vokst seg stor skriver Ekstrabladet.
BEGJÆRLIG: Leo (Christopher Eccleston) og Dina (Maria Bonnevie)forfører flere enn hverandre i Danmark.
FRANS ÅPNING: Gerard Depardieu får strålende kritikker i danske aviser. «Jeg er Dina» har co-produsenter i Frankrike, og filmen vil sannsynligivs ha premiere der til høsten