Dinas bok blir film

Den danske regissøren Ole Bornedal, kjent for skrekkfilmen «Nattevakten», skal gjøre «Dinas bok» av Herbjørg Wassmo til film.

Den danske regissøren Ole Bornedal, kjent for skrekkfilmen «Nattevakten», skal gjøre «Dinas bok» av Herbjørg Wassmo til film.

Svenske Jonas Cornell har skrevet filmmanuset, og er også mannen bak manuset til filmen Hamilton. Produksjonsselskapet Northern Light jakter nå på et egnet innspillingssted til «Reinsnes», i Lofoten, Vesterålen og Harstad-regionen.

Mauseth som Dina?

Det er ikke kjent hvem som skal spille hovedrollen som Dina. Gørild Mauseth, ansatt på Nationaltheatret og kjent fra filmen «Brent av frost», var både forfatteren og forlagets valg da lydbøkene skulle leses inn. Til Dagsavisen vil Mauseth verken bekrefte eller avkrefte om hun skal spille rollen hun brukte to år på å sette seg inn i som forberedelse til lydbøkene. Anneke von der Lippe er en annen skuespiller som har fått tilbud om rollen, men hun har ifølge Dagsavisen ikke fått noen henvendelse om rollen.

Handlingen i «Dinas bok» utspiller seg i Nord-Norge på 1800-tallet. Vi følger hovedpersonen Dina fra barndommen til hun som ung enke må klare seg på egenhånd. Dina er en sterk kvinne og en frodig livsnyter med lidenskapelig natur. Iblant går dette kraftig ut over hennes medmennsker. Hun har imidlertid sine vonde stunder, blant annet føler hun skyld for morens død.

Utsatte filmplaner

Rettighetene til å filmatisere romanen ble kjøpt opp i 1988, allerede før romanen var skrevet. Flere regissører har vært innom prosjektet, blant andre Per Holst og Erik Gustavson, men filmplanene har hittil blitt skrinlagt av økonomiske hensyn. Ifølge Nordlandsposten vil «Dinas bok»-filmen bli en av de dyreste filmene som noen gang er laget i Skandinavia.

Hollywood-regissør filmer Wassmo
Hollywood-regissør filmer Wassmo Vis mer