Dinas Depardieu

Gerard Depardieu i en norsk film? Frankrikes filmhelt er tilbudt rollen som Jakob i «Jeg er Dina».

Den franske stjernen vurderer nå om han skal si ja til rollen. Gerard Depardieu skal spille Jakob - Dinas ektemann - i filmatiseringen av «Dinas bok». Maria Bonnevie har allerede takket ja til tittelrollen.

- Det eneste jeg foreløpig kan si er at hans deltakelse er på prosjektstadiet, sier Depardieus agent Claire Bondel til Dagsavisen.

Sier Depardieu ja kommer det til å koste. Filmhelten fra «Asterix» og «Mannen med Jernmasken» tjente i fjor 90 millioner kroner. Nærmere hundre filmer på knappe 30 år vitner om en travel timeplan.

Men Northern Lights, produksjonsselskapet bak «Jeg er Dina», har også dårlig tid. Rollelista skal være ferdig til jul, så Depardieu får ikke lang tid til å tenke seg om.

Skandinavias dyreste

Filmversjonen av «Dinas bok» har et budsjett på 115 millioner kroner. Filmen omtales allerede som Skandinavias dyreste noensinne, og stjerner i sentrale roller kan være med på å trekke publikum til kinoene.

- Men det holder ikke å være kjendis. Skuespillerens kvalitet er like avgjørende, sier filmkonsulent Harry Guttormsen i Norsk filminstitutt til Dagsavisen. Han har gitt «Jeg er Dina» 17 millioner i offentlig støtte.

Rollelista skal være ferdig til jul. Filmen skal spilles inn i Norge - på engelsk. Regissør er dansken Ole Bornedal, mannen bak «Nattevakten».

DINAS MANN: Den franske filmstjernen Gerard Depardieu er aktuell for «Dinas bok».Foto: SCANPIX
DINAS MANN: Den franske filmstjernen Gerard Depardieu er aktuell for «Dinas bok».Foto: SCANPIX Vis mer
DINAS MANN: Den franske filmstjernen Gerard Depardieu er aktuell for «Dinas bok».Foto: SCANPIX