Dine sjarmer små

«Magic in the Moonlight» er en solkysset bagatell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «Magic in the Moonlight» virker som filmen Woody Allen satte seg ned for å skrive etter en lang, utmattende dag i solen.

Den er en ny doven runde gjennom tanker han har tenkt før, lagt til de geografiske og historiske strøk han helst oppsøker når moderniteten blir for krevende: Frankrike og mellomkrigstiden. Men kanskje nettopp fordi dette er ideer som nærmest er nedfelt i Allens DNA, og en fantasi han så godt forstår fortryllelsen ved, og fordi han kjenner igjen inntagende skuespillere når han ser dem, blir det likevel en hyggelig stund i kinosetet.

«Magic in the Moonlight» er lett, velformulert kveldsunderholdning i pene klær, for de som aldri blir lei «Poirot».

Katt og mus Stanley (Colin Firth) er en profesjonell tryllekunstner som sysler på si med å avsløre bedragere som hevder å være magikere eller medier. Det er hva man må kunne kalle en livstilsjobb, for Stanley er også en halstarrig rasjonalist og misantrop som knapt lar noen anledning gå fra seg til å forkynne fornuftens fortreffelighet og de troendes tåpelighet.

En barndomsvenn inviterer ham til Sør-Frankrike for å avsløre Sophie (Emma Stone), en skjønnhet som har bedåret en rik familie og ikke minst deres sønn og arving ved å hevde å være synsk. Katt og mus-lek følger, med forutsigbare romantiske følger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer