<strong>ØDELEGGENDE:</strong> Generasjonskonflikter har alltid vært der. De kan være ødeleggende. Pensjonistforbundet er opptatt av å bygge bru mellom generasjonene, sier forbundsleder Jan Davidsen i dette svaret på et innlegg om «De voksne». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ØDELEGGENDE: Generasjonskonflikter har alltid vært der. De kan være ødeleggende. Pensjonistforbundet er opptatt av å bygge bru mellom generasjonene, sier forbundsleder Jan Davidsen i dette svaret på et innlegg om «De voksne». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

DEBATT

Debatt: «De voksne»

Dine ytringer skaper generasjonsmotsetninger

Når dagens unge er ferdig med utdannelsen sin hadde vi på samme alder gjerne betalt skatt i ti år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

SV-medlem Mathias Malmgren har visst glemt det viktigste ordet i sitt partis program, nemlig solidaritet, når han i Dagbladet 23. august raljerer over «De voksne».

Malmgren skaper med sine ytringer generasjonsmotsetninger. Han må ha skulket på SU-skolen når solidaritet sto på timeplanen og neppe gjort leksa som handlet om «samarbeid». Dette står til stryk, Mathias Malmgren.

Den generasjonen du raljerer over var den som betalte for barnehagen og skolen din, for skoletannlegen og sykehuset. Sendte barnetrygden inn på bankkontoen til moren din og sørget for at moren og faren din fikk mulighet til å studere ved å ha Statens lånekasse. Vi klarte til og med å bygge skoler, sykehus og veier i det vi den gangen kalte u-land – i solidaritet.

Veldig mange av oss begynte å jobbe da vi var 17–18 år gamle. Når dagens unge er ferdig med utdannelsen sin hadde vi på samme alder gjerne betalt skatt i ti år.

Generasjonskonflikter har alltid vært der. De kan være ødeleggende. Pensjonistforbundet er opptatt av å bygge bru mellom generasjonene. Vi bekymrer oss over de mange tusen unge som har falt ut av skolen og som ikke jobber. Kan vi bruke vår kompetanse til å løfte disse inn i arbeidslivet? Hente disse unge ut fra «barnerommet» og gi dem arbeidsoppgaver sammen med eldre arbeidstakere og bygge selvtillit på den måten?

Malmgren har rett i at tilsynelatende flere unge enn eldre er opptatt av klima. Vi kjøper ikke den påstanden. Men en ting er helt sikkert, skal vi klare den store oppgaven med å redde klimaet må vi samarbeide, ikke skape interessekonflikter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer