Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dingding!

Sigrid Hvidsten om julelåter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JULELÅTER: Det er åpenbart ikke bare o\' jul med din glede i adventstida. I går kom Rein Alexander og store deler av Julekonsert-Norge med skarp kritikk av Førde kirke, som skal ha nektet Alexander å synge juleklassikeren «White Christmas» (Bing Crosby) og Disney-klassikeren «When You Wish Upon A Star» (Timmy Gresshoppe) under julekonserten 24. november. «Det er ikkje noko gale med innhaldet i songane, men vi tykte ikkje dei passa så godt inn i ein kyrkjeleg samanheng», sa fungerende sokneprest i Førde, Kåre Knutsen Bratten, til Firda.

HAN SKULLE bare visst. I midten av november begynte julelåtpressemeldingene å dale ned i innboksen min. «Heidi Klum nå ute med julesang!», jublet Warner 17. november, og forklarte videre at Heidi egentlig var kjent for andre ting enn synging, «nemlig en fantastisk figur og fortryllende parfymer». Inntektene fra «Wonderland» («Wonderland, Wonderland/Shiny stars/Jingle bells») går til et veldedig formål, og tv-kampanjen, der Heidi sitter i en magisk juleslede dekket av ekte Swarowski-diamanter, har allerede begynt å gå på tysk fjernsyn. Det ser mistenkelig ut som en Victoria\'s Secret-reklame.

(Heidi Klum - «Wonderland»)

EI UKE SEINERE kom mailen «VS: NÅ KOMMER JULEN, HER HAR DERE ÅREST JULE VIDEO» (sic) fra BonnierAmigo. I fjor sang Crazy Frog MC Hammers «U Can\'t Touch This» med julelue på hodet, i år har frosken tatt det et skritt videre med Wham!s «Last Christmas». George Michael har blitt byttet ut med et «dingdingdingdingding»! Det er et julemusikkscenario som er som klippet rett ut fra Dr. Seuss\' klassiske «How The Grinch Stole Christmas».

(Crazy Frog - «Last Christmas»)

«WHITE CHRISTMAS» og «When You Wish Upon A Star» er på den annen side julekanon på samme måte som «Julekveldsvisa» og «Romjulsdrøm». De kommer ikke dekket av Swarowski-diamanter og de synges ikke av en animert frosk. I stedet utsondrer de julemagi , noe julekonserter dessverre altfor ofte mangler.

Og én ting til, kan man virkelig nekte en mann som heter Rein noe som helst i jula?

HEIDI KLUMS JUL: Supermodellens nye julesang er alternativet til «When You Wish Upon A Star» og «White Christmas», som en norsk kirke ville nekte Rein Alexander å synge. Foto: SCANPIX/EPA
HEIDI KLUMS JUL: Supermodellens nye julesang er alternativet til «When You Wish Upon A Star» og «White Christmas», som en norsk kirke ville nekte Rein Alexander å synge. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer
Hele Norges coronakart