Dino på tomgang

Wow! som det heter på godt norsk. Steven Spielbergs dinosaurer, komplett med illsinte øyne og livsfarlige tenner, er utvilsomt et syn. Det er verre med historien. Den synes å være rasket sammen i en kjapp kaffepause.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Egentlig er det enda enklere: Den smule handling i «Den tapte verden: Jurassic Park» ligger bare som et tynt ferniss over to timer og ni minutters effektorgie, inkludert rene actionscener og noen halsbrekkende stunts - alt for å håve inn kroner ved lukene. Sånn sett har Spielberg lykkes i forbløffende grad.

Ingen har tjent mer penger enn ham denne sommeren. Men det er jo synd at han kaster bort et utvilsomt talent på en så rørete historie som dette. Den henger ikke engang på greip hele tida. Mange scener er tydelig lagt inn bare for å trekke ut tida. De fører ikke noe sted og driver ikke handlingen framover. Folket vil altså ha dinosaurer, og dinosaurer får de.

En sann armada av gigantdyr i imponerende utforming. De velter seg framover i voldsomme byks, ødelegger trailere og raserer jungel. De inntar til og med San Diego mot slutten, mens de flekker tenner tydelig befengt med tannstein mot sakesløse amerikanere.

Dit kommer dinosaurene, fordi de slemme i filmen vil tjene penger på dem i en dyrehage. De snille - Ian Malcolm alias Jeff Goldblum og venninnen Sarah alias Julianne More - vil bare studere kolossene. Mer er ikke å si om den saken. La gå at du for eksempel får en spektakulær actionscene, hvor våre venner slåss for livet inne i en trailer som dingler ut over et stup, mens dinosaurene gjør sitt ytterste for å ekspedere dem til bunns. Det ser fantastisk ut, men i likhet med alle andre slike innslag i denne filmen er den så langtrukken at gjespen kommer sigende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer