Dinosaurene selger seg

- Jeg gidder ikke å ljuge. Det er klart vi gir ut balladesinglene bare for å få en hit, selge plater og tjene masse penger. Men er det noe galt med det, da? sier Brad Whitford i 25-årsjubilanten Aerosmith.

Bandet kommer med et nytt livealbum: «A Little South of Sanity».

Aerosmith har hatt en imponerende stamina, og er å sammenlikne med Stones i rock-utholdenhet gjennom dop, skandaler og alt annet hva rock'n'roll-livet bringer med seg gjennom 25 år. Men godt inne i sitt «sølvbryllupsår» opplevde de levde herrene en ny topp på karrieren.

«Armageddon»

- Vi ble nummer én - for aller første gang. Tro det eller ei, forteller gitaristen Brad Whitford til Dagbladet.

- Etter millioner av solgte plater har vi faktisk ikke hatt en nummer én hit i USA før nå med «I Don't Wanna Miss a Thing», forteller veterangitaristen, som ikke føler det er noe skår i gleden at låta ikke var skrevet av dem selv, men av popbroileren Diane Warren. Sangen har fått kjempereklame gjennom «Armageddon»-filmen.

- Nok en powerballade fra Aerosmith. Tør dere ikke å gi ut noen av de mer rocka låtene på singel?

- Nei, faktisk ikke. Det virker som om publikum ikke setter like stor pris på de rocka låtene som det vi gutta i bandet gjør. Så da gir vi heller ut noe som har sjanse til å slå an. Vi får mye pepper for det, men jeg gidder ikke å ljuge om dette. Vi gjør disse balladene for å få en hit, selge plater og tjene penger. Og hva i helvete er galt med å tjene penger, da? Det er disse unge bandene som ennå ikke har tjent en krone på musikken sin, som oftest slenger med leppa. Ja vel, så selger vi oss, det er jo det vi holder på med. Selger musikk.

Oslo-besøk

Aerosmith-veteranen har fått vann på mølla, og fortsetter sin tirade mot det han mener er misforstått idealisme:

- Alle som driver med noe vil jo gjerne bli best og størst innenfor sitt felt. Hadde jeg drevet med Formel 1, ville jeg forsøkt å slå Schumacher. Dette er jo det samme. Ingen skal få hindre oss i spille hitballader.
Dagbladet prater med Aerosmith mens de er midtveis i USA-turneen. Sommerens europaturné ble avlyst, men Whitford mener det er håp om et norges-besøk neste sommer.