Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dinosaurenes søndag

OL ble avsluttet med en australsk spesialøvelse: For det fenomenale fyrverkeriet fra Sydney Harbour Bridge og området ved operahuset, bør det deles ut en ekstra gullmedalje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De heldige som tilbrakte kvelden i The Rocks og sentrale strøk av OL-byen, fikk servert bedre underholdning enn det som ble vist fram under avslutningsseremonien på OL-stadion i Homebush Bay.

Selv om det australske folk dro alt de har av kaniner, krokodiller og kenguruer opp av hatten, hjalp det bare ikke. Jeg holdt på å sovne foran TV-en i går formiddag - bare et par timer etter at jeg hadde stått opp.

Poengplass

Greg Norman slo et slag med golfkølla, og filmskuespilleren Paul Hogan, modellen Elle MacPherson og mer eller mindre avdankede artister sto fram på rekke og rad: Kylie Minogue, INXS, Midnight Oil, Jimmy Barnes - og selvsagt John Paul Young, med den forslitte slageren «Love is in the Air».

Det var vanskelig å oppfatte noen tanke eller idé bak denne utgaven av «Australiatoppen». Vi gir ikke engang en bronsemedalje, selv om noen av ballongene var riktig så flotte.

De norske kommentatorene - guttene, som Karen-Marie Ellefsen kaller dem - nådde ikke engang til poengplass. De virket dårlig forberedt, som om hele avslutningsseremonien kom som en overraskelse.

Langdrygt

Nei, moro var dette ikke, og OL sett under ett, så hadde heller ikke de norske utøverne stort av underholdningsverdi å bidra med - selv om det morer noen av oss at et fotballag vinner gull etter å ha gått til finalen på grunn av motstandernes evne til treffsikker scoring i eget mål. Lattervekkende er det også at norske toppidrettsfolk spiser kosttilskudd de ikke kjenner innholdet av.

At vår alles Trine og vår mann Holmann vinner gull er vel og bra, men å la seg begeistre av padling midt på natta lørdag kveld, krever større nasjonalt engasjement enn det jeg klarer å oppvise. Jeg tror ikke det blir mye åreplask å se i fjernsynet før en nordmann eventuelt lukter på gull i neste OL.

Men det er jo mye annet bra å få med seg, mens vi venter på konkurransene i Athen i 2004. BBC-serien om dinosaurer, som ble avsluttet i går kveld, har vært langt bedre underholdning enn mange av de langdryge sendingene fra Sydney. De olympiske leker er rett og slett blitt, ja, nettopp: en dinosaur.