Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dinosaurer, nazister, vikinger og en beinhard politimann ved navn «Kung Fury»

10 500 mennesker har donert penger til Davids elleville filmprosjekt.

(Dagbladet): Roboter, dinosaurer, nazister, mutanter, vikinger, norrøne guder og en beinhard kung fu-politimann ved navn «Kung Fury».

Slik beskrives den 80-tallsinspirerte actionkomedien «Kung Fury», som har blitt til gjennom donasjoner fra interesserte privatpersoner.

Se traileren til den elleville filmen øverst i saken.

Enorm respons Mannen bak filmen, svenske David Sandberg, har brukt 30 000 kroner av egen lomme for å finansiere filmen, men da han skjønte at dette ikke var nok opprettet han en profil på nettsiden Kickstarter - et firma som hjelper folk til å reise kapital for kreative prosjekter, via finansiering fra privatpersoner.

HOVEDROLLEN: Det er mannen bak filmen «Kung Fury», Davis Sandberg, som selv spiller hovedrollen som kung fu-eksperten og politimannen «Kung Fury». Foto: Laser Unicorns
HOVEDROLLEN: Det er mannen bak filmen «Kung Fury», Davis Sandberg, som selv spiller hovedrollen som kung fu-eksperten og politimannen «Kung Fury». Foto: Laser Unicorns Vis mer

- Når jeg startet dette prosjektet for over ett år siden var jeg drevet av en sterk vilje, min kjærlighet til 80-tallet og actionfilmer, og ville skape en unik film verden aldri før har sett, skriver Sandberg på sin Kickstarter-side.

Sandberg satt seg som mål å få inn 1,2 millioner kroner gjennom Kickstarter, og i løpet av utrolige 24 timer hadde han fått inn dette og mer til. Det er mulig å donere penger til filmprosjektet i ytterligere 25 dager, og så langt har over 10 500 mennesker donert 2,2 millioner kroner.

Youtube-hit Filmen er planlagt å bli 30 minutter lang, men Sandberg skriver på sin Kickstarter-side at han vil lage en fullverdig spillefilm dersom han får inn 6 millioner kroner til filmprosjektet.

Filmens trailer har fått svært mye oppmerksomhet de siste dagene, og i skrivende stund har over 4,2 millioner mennesker sett den morsomme smakebiten av «Kung Fury» på YouTube. Og det på bare seks dager.

VIKINGER: «Kung Fury» drar tilbake i tid for å ta livet av Adolf Hitler, og støter blant annet på denne tøffe vikingdama. Foto: Laser Unicorns
VIKINGER: «Kung Fury» drar tilbake i tid for å ta livet av Adolf Hitler, og støter blant annet på denne tøffe vikingdama. Foto: Laser Unicorns Vis mer

Mesteparten av den 80-tallsinspirerte politifilmen er allerede spilt inn, med Sandberg og hans venner i rollene. Det som imidlertid mangler - og også er grunnen til at Sandberg opprettet Kickstarter-siden - er de omfattende visuelle effektene som må legges til i filmen for at den skal bli akkurat så actionfylt som Sandberg, og filmens 10 500 støttere, ønsker.

NORRØN GUD: Med seg på laget får  «Kung Fury» selveste Tor med hammeren. Foto: Laser Unicorns
NORRØN GUD: Med seg på laget får «Kung Fury» selveste Tor med hammeren. Foto: Laser Unicorns Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media