Dinosaurer, nazister, vikinger og en beinhard politimann ved navn «Kung Fury»

10 500 mennesker har donert penger til Davids elleville filmprosjekt.

(Dagbladet): Roboter, dinosaurer, nazister, mutanter, vikinger, norrøne guder og en beinhard kung fu-politimann ved navn «Kung Fury».

Slik beskrives den 80-tallsinspirerte actionkomedien «Kung Fury», som har blitt til gjennom donasjoner fra interesserte privatpersoner.

Se traileren til den elleville filmen øverst i saken.

Enorm respons Mannen bak filmen, svenske David Sandberg, har brukt 30 000 kroner av egen lomme for å finansiere filmen, men da han skjønte at dette ikke var nok opprettet han en profil på nettsiden Kickstarter - et firma som hjelper folk til å reise kapital for kreative prosjekter, via finansiering fra privatpersoner.

HOVEDROLLEN: Det er mannen bak filmen «Kung Fury», Davis Sandberg, som selv spiller hovedrollen som kung fu-eksperten og politimannen «Kung Fury». Foto: Laser Unicorns
HOVEDROLLEN: Det er mannen bak filmen «Kung Fury», Davis Sandberg, som selv spiller hovedrollen som kung fu-eksperten og politimannen «Kung Fury». Foto: Laser Unicorns Vis mer

- Når jeg startet dette prosjektet for over ett år siden var jeg drevet av en sterk vilje, min kjærlighet til 80-tallet og actionfilmer, og ville skape en unik film verden aldri før har sett, skriver Sandberg på sin Kickstarter-side.

Sandberg satt seg som mål å få inn 1,2 millioner kroner gjennom Kickstarter, og i løpet av utrolige 24 timer hadde han fått inn dette og mer til. Det er mulig å donere penger til filmprosjektet i ytterligere 25 dager, og så langt har over 10 500 mennesker donert 2,2 millioner kroner.

Youtube-hit Filmen er planlagt å bli 30 minutter lang, men Sandberg skriver på sin Kickstarter-side at han vil lage en fullverdig spillefilm dersom han får inn 6 millioner kroner til filmprosjektet.

Filmens trailer har fått svært mye oppmerksomhet de siste dagene, og i skrivende stund har over 4,2 millioner mennesker sett den morsomme smakebiten av «Kung Fury» på YouTube. Og det på bare seks dager.

VIKINGER: «Kung Fury» drar tilbake i tid for å ta livet av Adolf Hitler, og støter blant annet på denne tøffe vikingdama. Foto: Laser Unicorns
VIKINGER: «Kung Fury» drar tilbake i tid for å ta livet av Adolf Hitler, og støter blant annet på denne tøffe vikingdama. Foto: Laser Unicorns Vis mer

Mesteparten av den 80-tallsinspirerte politifilmen er allerede spilt inn, med Sandberg og hans venner i rollene. Det som imidlertid mangler - og også er grunnen til at Sandberg opprettet Kickstarter-siden - er de omfattende visuelle effektene som må legges til i filmen for at den skal bli akkurat så actionfylt som Sandberg, og filmens 10 500 støttere, ønsker.

NORRØN GUD: Med seg på laget får  «Kung Fury» selveste Tor med hammeren. Foto: Laser Unicorns
NORRØN GUD: Med seg på laget får «Kung Fury» selveste Tor med hammeren. Foto: Laser Unicorns Vis mer