Dinosaurmusikk

Myteomspunne Incredible String Band spilte «world music» lenge før det ble et begrep, og inspirerte band som Led Zeppelin og Rolling Stones. Nå er hippiebandet tilbake, 27 år etter at det ble oppløst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

14 plater rakk det produktive hippiebandet fra Edinburgh å gi ut før de sa takk for seg i 1974. Medlemmene var da dypt inne i scientologibevegelsen, og musikalsk trakk de i hver sin retning.

Sangeren Licorice McKechnie forsvant på mystisk vis og dukket aldri opp igjen, mens Robin Williamson og Mike Heron har gitt ut en rekke soloplater. Clive Palmer, som forlot bandet etter bare én plate, er også med når den utvidede trioen nå har fått sin nye vår.

Vi møtte dem da de delte scene med en annen fanebærer for den britiske folkrocken, Fairport Convention, under Ole Blues-festivalen i Bergen.

Innhentet av fortida

- Musikken vår er ikke gammeldags, den er mer et produkt av en svunnen tid - fra den gang dinosaurene levde, flirer Robin Williamson.

- Men vi vil ikke være noe mimreband. Vi prøver ikke å gjenskape fortida, det er heller fortida som har innhentet oss. Til og med klærne fra den tida er tilbake i motebildet, legger han til.

Likevel syntes han ikke en gjenforening var noen god idé i utgangspunktet.

- Men da vi kom sammen igjen etter så mange år, var det interessant å høre hvor friskt det låt, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer