FÅR KRITIKK: Styret i Nasjonalmuseet får kritikk etter pressemelding om stillingsutlysning. Her er nåværende museumsdirektør ved museet, Audun Eckhoff. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
FÅR KRITIKK: Styret i Nasjonalmuseet får kritikk etter pressemelding om stillingsutlysning. Her er nåværende museumsdirektør ved museet, Audun Eckhoff. Foto: Arne V. Hoem / DagbladetVis mer

Direktøren om omstridt «jobbutlysning»: - Jeg er glad styret ønsker min søknad

Nåværende museumsdirektør Audun Eckhoff kommer til å søke på stillingen.

(Dagbladet): Nasjonalmuseets styre har den siste uka fått kraftig kritikk. I en pressemelding om utlysning til direktørstillingen for museet skriver at de «håper på en god tilgang av søkere, inkludert nåværende direktør».

Vil søke på stillingen

Nåværende museumsdirektør, Audun Eckhoff, sier at han ikke har hatt innflytelse på pressemeldingen, men at han er informert mo styrets vurderinger.

- Jeg kommer til å søke på stillingen og er glad for at styret ønsker min søknad velkommen, sier Eckhoff til Dagbladet.

Eckhoff har en åtte års åremålskontrakt som utløper 25. mars 2017, som betyr at styret i Nasjonalmuseet har startet arbeidet med å lete etter den beste kandidaten til å ta museet videre.

Men det er flere som slakter formuleringen i museets pressemelding, blant den leder for Henie Onstad Kunstsenter, Tone Hansen. Hun blir ansett som en av favorittkandidatene for stillingen.

- Med de premissene og den holdningen som kommer til uttrykk i pressemeldingen er det helt uaktuelt for meg å søke stillingen, sier Hansen til Aftenposten.

UFORSTÅENDE: Nasjonalmuseets styreleder, Svein Aaser, stiller seg uforstående til kritikken.  Christian Roth Christensen / Dagbladet
UFORSTÅENDE: Nasjonalmuseets styreleder, Svein Aaser, stiller seg uforstående til kritikken.  Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Dette er ingen utlysning

Eckhoff ser ikke grunn til å kommentere Hansens utspill og viser til styreleder Svein Aaser.

Dagbladet var i kontakt med Aaser tidligere denne uka. Han stilte seg da uforstående til kritikken.

- Dette er ingen utlysning. Det er en pressemelding om en utlysning til en åremålskontrakt som går ut neste år. Det står i teksten at vi går for en full utlysning, og at denne vil komme senere, uttalte han.

Aaser opplyser om at stillingen lyses ut til høsten.