Discopung vekker oppsikt: - Fantastisk

De 2,5 meter lange testiklene høster både ros og kritikk i Kristiansand.

TESTIKKELKUNST: Midt i Kristiansand sentrum står skulpturen «Disco», laget av Roald Andersen d.y. Foto: Privat
TESTIKKELKUNST: Midt i Kristiansand sentrum står skulpturen «Disco», laget av Roald Andersen d.y. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I et slags monter på Kvadraturen i Kristiansand dukket det mandag forrige uke opp et sett groovy baller, nærmere bestemt en discopung.

- Jeg tenkte først at den kunne henge hjemme, det hadde vært veldig gøy når jeg fikk besøk. Da hadde det jo umiddelbart blitt en god og avvæpnende stemning i huset.

Det sier kunstneren Roald Andersen d.y., som er skaperen av de 2,5 meter lange testiklene med tittelen «Disco». Inspirasjonen til prosjektet var rett og slett humor.

- Jeg hadde lyst til å lage noe gøy. Det handler om hvordan man ser på sitt eget kjønn som mann. Kanskje man kan le av seg selv, samtidig som man kan senke skuldrene og være stolt.

Andersen forteller at han har sett lite til nettopp denne delen av mannen i kunst. Han ønsker derfor å løfte fram det noen vil kalle for den såreste delen på mannskroppen.

- Dette er en del av kroppen man ikke snakker så mye om. Skulpturen gir folk en mulighet til å le litt, samtidig som det tar bort brodden av det selvhøytidelige, sier kunstneren.

Skaper debatt

Discopungen har i løpet av sin første uke fått mye oppmerksomhet, både lokalt og på sosiale medier, forteller Andersen d.y. Han syns det er svært positivt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer