DiscothÈQue

U2 drar i gang nyåret med en sleskete og saftig låt som ligger an til å bli en hit på lister, i eteren og på diskotek. Bandet tar pulsen på tida og serverer rock-tekno.

En av de største stjernene på pophimmelen leverer en knallsterk førstelåt fra albumet «Pop», som kommer 3. mars. Allerede de første taktene forteller at det er U2 som har signert «Discothèque». Det irske bandet stempler alltid sluttproduktet med sitt eget musikalske varemerke, uansett hvilket uttrykk det utsetter låtene for.

Denne gangen er det teknosjangeren som tydligvis inspirerer Bono og co. Det er helt klart at de forstår at framtida ligger i å utvikle og utforske veier som Prodigy, Chemical Brothers og Underworld har åpnet. Til det har U2 fått hjelp av hip-hoperen Howie B, samtidig som mangeårig produsent Flood utgjør den stabile faktoren.

«Discothèque» åpner med innbitte, overstyrte gitarriff av den frekke typen. Etter The Edge's intro smyger sanger Bono seg inn i lydbildet. Samtidig entrer bassist Adam Clayton podiet og legger på en ullen dypbass. Når trommelslager Larry Mullen jr sender opp et fyrverkeri av rytmer, er lokomotivet i gang. «Discothèque» viser at U2 absolutt har noe å tilføre 1997.