Discovery stopper obduksjonsshow med Michael Jackson

Dokumentarskaperne mente selv det ble usmakelig.

DOKUMENTARSTOPP: Discovery skulle i utgangspunktet sendt en dokumentar som skulle rekonstruere Michael Jacksons obduksjon. Foto: SCANPIX
DOKUMENTARSTOPP: Discovery skulle i utgangspunktet sendt en dokumentar som skulle rekonstruere Michael Jacksons obduksjon. Foto: SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Tittelen «Michael Jackson's Autopsy: What Really Killed Michael Jackson» ville nok alene sørget for å benke et raust antall mennesker foran tv'en når Discovery skulle rekonstruere Michael Jacksons obduksjon gjennom en dokumentarfilm.

Tv-programmet skulle i utgangspunktet sendes den 13. januar, men er nå utsatt på ubestemt tid. Det meldte Dicovery i en pressemelding i går, ifølge Reuters.

- Fordervet og ufølsom Like før jul sendte doktumentarfilmens egne produsenter et brev til Discovery hvor de ba tv-kanalen om ikke å sende programmet som planlagt.

Dette etter at de hadde sett hvordan Discovery hadde utformet dokumentarens reklamefilm.

Den bestod ifølge Reuters av en paljetthanske liggende ved siden et lik drapert i et laken, og ble av produsentene karakterisert som «fordervet, syk og ufølsom».

Rettsak Discovery sier i pressemeldingen at det er gårsdagens påbegynte rettssak mot Michael Jacksons tidligere lege Conrad Murray som er grunnen til programavlysningen.

De syntes ikke det passet seg å sende dokumentaren samtidig som Murray står tiltalt for uaktsomt drap.

Tv-kanalen har ikke ønsket å kommentere saken ytterligere, men Michael Jacksons dødsbo har sendt ut en uttalelse hvor de sier de er «fornøyde med beslutningen».

DØD: Her blir liket av Michael Jackson fraktet til sykehuset. Foto: SCANPIX
DØD: Her blir liket av Michael Jackson fraktet til sykehuset. Foto: SCANPIX Vis mer