Disippelpunk

Maria Solheim har spilt på landets eneste rockefestival uten øl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Rockestjerner dør i en alder av 37 år, mens gjennomsnittlig forventet levealder for amerikanere er nærmere 76 år.» Disse nedslående opplysningene finnes på nettsidene til den kristne organisasjonen «Dial the Truth Ministries». Til skrekk og advarsel ramser nettsiden også opp navnene på 317 kjente rockere som døde i ung alder.

  • Heldigvis er ikke alle kristne mennesker gale. I forrige uke ble DP Arts & Music Festival arrangert på Blaker i Akershus. Festivalen ble i sin tid unnfanget av en kristen gruppe som kalte seg Disciple Punks, derav navnet. I dag er det ungdomsfellesskapet Sub Church som arrangerer landets eneste rockefestival uten øl. På scenen sto band som Silver, Furia, Maria Solheim, Helldorado og Umbrella.
  • «Du behøver ikke være kristen for å delta på DP-festivalen!» har vært mantraet gjennom de sju åra festivalen har eksistert. Likevel vedder jeg på at det ikke var mange hedninger blant de 1300 ungdommene som levde festivallivet på Blaker i forrige uke. For det er noe med ordene «kristen» og «rock» som ikke klinger så bra sammen.
  • I USA omsettes det kristen musikk for over åtte milliarder dollar i året. Likevel er rock og religion stadig på kollisjonskurs. Den britiske musikkavisa NME beskyldte nylig de kristne nu-metallerne P.O.D. for å ha grumsete holdninger i forhold til temaer som abort og homofili. Den tidligere visepresidentfrua Tipper Gore er fremdeles upopulær blant amerikanske artister for sin aggressive kampanje mot tekstene deres. Her hjemme husker vi de sørlandske bønnemøtene mot Marilyn Manson.

- Enkelte ikke-kristne band har fått pes i etterkant fordi de har spilt på en kristen festival og det er selvfølgelig veldig synd, sier DP-festivalens pressetalsmann Asle Eikrem til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer