Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Disko- gutta

Hans-Petter Lindstrøm og Prins Thomas har skrudd sammen en ny norsk klubbklassiker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: 12. juli 1979 invitert DJ-ene Steve Dahl og Gerry Maier til brenning av diskoplater i Chicagos Gomiskey Park, og i løpet av et par timer fikk de tatt knekken på over ti tusen skiver.

Spinnvilt

Nå var riktignok Hans-Petter (Slowsupreme) Lindstrøm og Prins Thomas bare barn på den tida, men etter å ha hørt «Lindstrøm & Prins Thomas» skulle man nesten tro de løp rundt på gresset og plukket opp platerestene. I ettertid godgjorde skivene seg i hylla/platespillerne til de to DJ-ene, før de plutselig bestemte seg for å klippe og lime dem sammen til en spinnvill diskoelektrochillrockmix.

No wave-beats

På «L&P» høres det nemlig ut som om de har tatt det gode gamle stueorgelet, trykket på alle rytmeknappene og latt instrumentet løpe løpsk. Hørte jeg no wave-beats? Jepp, de er bare ikke så puristiske som i New York ved åtitallsskiftet. Og hva er dette, Orbital-aktig symfonitekno? Ja visst, det er bare litt mer organisk enn hos nittitallsheltene. Og disse pompøse programmeringspartiene, er ikke det majestetisk chill à la Røyskopp? Njaei, ikke egentlig. Hans-Petter og Thomas er så mye mer funky enn Tromsø-gutta. Her glitrer det nemlig i grooves!

Kraftwerk-ripoff

«Turkish Delight» er bygd opp som en funkvrengt og synthsyk Kraftwerk-ripoff. Og, oooh, de slenger på litt fin pianoklimpring også. «Feel Am» dufter av både postrock-abstrakte Tortoise-gitarer og Mark Knopfler-riff, og «Don O Van Budd» har noen skingrete Beach Boys-harmonier.

Sjangerskeiv

Det er frilynt og sjangerskeiv dansemusikk, som egentlig passer bedre i sofakroken enn på dansegulvet. Det er som om gutta tar et hardt, men mykt, tak i jakkekragen til lytteren og hvisker: «Vi er de mest eklektiske gutta på den norske klubbscenen!». De har selvfølgelig helt rett. I stemning (og ikke så mye stil) minner «L&P» om Those Norwegians-klassikeren «Kaminzky Park» (Torbjørn Brundtland, Ole Mjøs og Rune Lindbæk hadde nok vært i Chicago de også) fra 1997. Og nå var det jaggu på tide vi fikk oss en ny klubbklassiker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!