Diskriminering av HIV-smittede

«Nå har det seg slik at man ikke tar unødige sjanser med sitt eget liv, og er litt skeptiske til alt man ikke forstår og som kan komme til å koste en livet. Tror ikke de fleste ønsker å «fryse ut» verken kolleger eller venner sånn i utgangspunktet. Man blir bare litt «reservert».

Dimster «Denne ubegrunnede frykten kan vi takke media på 80-90 tallet for. Jeg husker spesielt en VG-forside hvor Linda Evans kysset med han Hudson eller hva han het. «Dødskysset» stod det over bildet. Ikke rart det skapte frykt. Så hadde det ikke vært for media tror jeg denne sykdommen hadde skapt like mye «smittefrykt» som kreft.

andre «Anser meg selv som passe opplyst, og vet godt hvordan HIV smitter og ikke. Tror likevel jeg «automatisk» hadde blitt litt forsiktig dersom jeg fikk vite at noen jeg kjenner, eller sågar et familiemedlem, var HIV-positiv. Tror det er en helt naturlig reaksjon. Så får man la det synke inn, og la livet og samhandlingene seg imellom vende tilbake til normalen etter hvert når man venner seg til tanken.

Christian «Så folk er dumme fordi de ikke leser 40.000 opplysende brosjyrer om forskjellige sykdommer? Det er da bare naturlig at folk holder seg unna noe farlig de ikke vet hva er!