Disney går til angrep på Deadmau5

- Skaff deg en advokat, Mikke.

ØDELEGGENDE? Disney mener DJ-en Deadmau5s musehode er for likt Mikke Mus', og at det derfor kan være ødeleggende for merkevaren deres. Nå saksøker Disney den populære DJ-en. Foto: NTB scanpix
ØDELEGGENDE? Disney mener DJ-en Deadmau5s musehode er for likt Mikke Mus', og at det derfor kan være ødeleggende for merkevaren deres. Nå saksøker Disney den populære DJ-en. Foto: NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Den kanadiske DJ-en house-produsenten Deadmau5, som egentlig heter Joel Zimmerman, er i hardt vært om dagen.

Tegneseriegiganten Disney vil nemlig hindre ham i å bruke sin karakteristiske muse-logo - som brukes både på røde løpere, plate-covere og scenen.

Disney mener på sin side at Deadmau5s logo likner for mye på Mikke Mus, og vil skade merkevaren både i USA og ellers i verden, melder TMZ. Videre skriver nettstedet at Disney forsøker å forhindre DJ-en i å skaffe seg et varemerke i USA, og at de tirsdag leverte søksmål mot ham.

Deadmau5 har på sin side brukte musehode-kostymet sitt i ti år, og har ifølge TMZ etablert merkevaren i 30 land, blant annet Italia, Japan, Tyskland og Storbritannia. I fjor søkte han om å etablere merkevaren i USA.

Den populære DJ-en er på sin side forberedt på å ta opp musekampen:

«Kom hjem til noen interessante nyheter. Ser ut til at Disney offisielt har saksøkt meg i opposisjon til varemerket mitt. Skaff deg en advokat, Mikke», skriver Deadmau5 på Twitter, etter å ha kommet tilbake fra sin Europa-turné.

Deadmau5 platedebuterte i 2006, og har siden gjort seg kjent for låter som «The Reward is Cheese», «Strobe» og «Ghosts 'n' stuff».

I et Youtube-publisert intervju med avisa Guardian, forklarer DJ-en at det ikke var noe hokus pokus å lage musehode-maskoten.

- Det er ikke et sykt komplekst design. Faktisk kom det av at jeg lærte meg et 3D-modelleringsprogram. Jeg laget en Pacman og satte ører på den, sier han.