Disney-jula er reddet

Etter et halvt år med forhandlinger har NRK og Disney kommet til enighet om tegnefilm-kavalkaden.

DET BLIR JUL! Lenge var det usikkert om Timmy Gresshoppe ville sette julestemninga på NRK også i år. Nå har statskanalen endelig landet avtalen med Disney. Foto: Walt Disney / NRK
DET BLIR JUL! Lenge var det usikkert om Timmy Gresshoppe ville sette julestemninga på NRK også i år. Nå har statskanalen endelig landet avtalen med Disney. Foto: Walt Disney / NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I over 30 år har Timmy Gresshoppe ønsket god jul og godt nyttår på NRK i tegnefilmkavalkaden «Donald Duck og vennene hans». Lenge så det ut til at selve essensen av julestemning ikke ble en del av årets sendeskjema 24. desember.

I mai skrev Dagbladet at NRK og Disney ikke hadde landet en ny avtale om tegnefilmkavalkaden, etter kontrakten gikk ut i fjor.

Redaksjonssjef i NRK Super, Trond Storaa, forklarte bruddet med at Disney Channel og NRK Super ikke var blitt enige om pris og innhold i kontrakten.

Julegave på forskudd Her kommer årets kanskje beste julegave på forskudd: Et halvt år etter bruddet, har NRK og Disney likevel kommet til enighet.

- I slutten av oktober ble vi enige om pris og innholdet i kontrakten. Det betyr at det blir Disneys julekavalkade på NRK i fire nye år. Vi er  svært fornøyde. Disneys julekavalkade hører til på NRK, sier Storaa til Dagbladet.

Han forteller at NRK og Disney har skrevet en standardkontrakt med en «ikke veldig uvanlig pris». Julekavalkaden vil sendes på både NRK 1 og NRK Super julaften. Storaa sier at sendestart er klokka 13.55, som alltid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer