Disney kaster seg inn i abortdebatten

- Vanskelig å lage filmer i Georgia om abortloven blir vedtatt.

INN I ABORTDEBATTEN: Disney-sjef Bob Iger innrømmer at det blir vanskelig å fortsette å bruke steder i Georgia som filmsett dersom de iverksetter ny abortlov. Foto: CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
INN I ABORTDEBATTEN: Disney-sjef Bob Iger innrømmer at det blir vanskelig å fortsette å bruke steder i Georgia som filmsett dersom de iverksetter ny abortlov. Foto: CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det sier Disney-sjef Bob Iger til Reuters.

Den amerikanske delstaten Georgia har vært sted for mange Disney-produksjoner opp gjennom åra, blant annet de enormt populære «Avengers»-filmene. Men at Georgia nå har gjort abort ulovlig etter sjette uke i svangerskapet, skaper problemer, og kan bli et slag i fjeset økonomisk.

Abortdebatten raser for fullt i USA. Seinest natt til torsdag sendte senatet i en annen delstat, Louisiana, inn et forslag til en lov som gjør det umulig for en kvinne å ta abort etter at det er registrert hjerteslag hos fosteret. Det gjøres ikke unntak for graviditeter etter voldtekt og incest.

Trolig blir dette forslaget vedtatt, ifølge flere amerikanske medier. Louisiana følger dermed etter Georgia og Alabama og strammer inn abortloven.

Disse endringene får flere store stjerner til å rase - blant annet artist og skuespiller Lady Gaga og politiker Hillary Clinton.

Følger nøye med

Iger legger ikke skjul på at det trolig er flere stjerner som kommer til å nekte å jobbe i Georgia etter at abortloven mest sannsynlig blir iverksatt 1. januar neste år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer