Disney: Kliss ny «Star Wars»-trilogi er på vei

Basert på George Lucas' science fiction-univers.

PREMIEREKLAR: «Star Wars: The Last Jedi» kommer i desember. Foto: Disney
PREMIEREKLAR: «Star Wars: The Last Jedi» kommer i desember. Foto: Disney Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har store ambisjoner for «Star Wars»-konseptet, sa Disney-sjef Robert Iger torsdag da planene ble kjent i forbindelse med at konsernet presenterte sine kvartalstall.

Disney kjøpte «Star Wars» fra Lucasfilm for fem år siden og har allerede oppnådd suksess med to filmer. Om en måned kommer neste film: «The Last Jedi».

Disney og regissør Rian Johnson er blitt enige om å utvikle en helt ny trilogi «Star Wars»-filmer, basert på George Lucas' science fiction-univers.

- Entusiasmen kommer bare til å øke etter hvert som premieredatoen nærmer seg, sier Iger, som føler seg trygg på nok en publikumssuksess.

«The Last Jedi» er regissert av Rian Johnson, som altså har fått ansvaret for de tre nye filmene som planlegges. Med seg på laget får han produsent og samarbeidspartner Ram Bergman.

- Det var helt fantastisk å jobbe sammen med Lucasfilm og Disney på «The Last Jedi». «Star Wars» er moderne mytologi på sitt beste, og vi er heldige som har fått bidra til den. Vi kan knapt vente med å fortsette med den nye filmserien, sier de to i en felles uttalelse.

Den nye trilogien skal bli en del av tilbudet Disney håper vil lokke publikum til en ny strømmetjeneste som skal lanseres i 2019. Det er samme år som den siste filmen i den nåværende trilogien slippes. «The Last Jedi er nummer to i denne trilogien og episode 8 hittil i den såkalte Skywalker-sagaen. Den første filmen kom i 1977, og har 40-årsjubileum i år.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer