Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Frozen»

Disney lager ny minifilm om «Frost»-Olaf. Se den ferske traileren

Disney lager egen kortfilm om den frosne favoritten.

KORTFILM: «Olaf’s Frozen Adventure» er en kortfilm om snømannen Olaf fra suksessen «Frozen». Filmen kommer i november 2017. Video: Disney Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 22. november er det premiere på Disneys kinofilm, «Coco», og før filmen starter skal det vises en 21 minutter lang kortfilm om den vimsete snømannen Olaf, kjent fra det norskinspirerte «Frost»-universet, ifølge Disney.

Se traileren øverst i saken.

Drar på eventyr

Kortfilmen har fått navnet «Olaf's Frozen Adventure», og handler om Olaf som reiser rundt for å saumfare kongeriket for de beste juletradisjonene. Snømannens reise er et godhjertet forsøk på å redde julen til «Frost»-hovedpersonene, Anna og Elsa, som har vokst opp uten foreldrene, og dermed ikke har noen familietradisjoner.

Foruten å gi den svært populære karakteren en egen historie, er kortfilmen, ifølge Forbes, også et forsøk på å holde på oppmerksomheten til «Frost»-fansen. Den etterlengtede oppfølgeren «Frost 2» har premieredato først i løpet av 2019.

Kommer nye sanger

Filmen «Frost» hadde premiere julen 2013, og er en av de mest innbringende animasjonsfilmene i verdenshistorien. Det er dermed knyttet store forventninger til oppfølgeren.

Traileren til Olaf's Frozen Adventure viser også at det er duket for en minst én helt ny sang fra de populære karakterene Anna og Elsa, som de siste årene har fått barn (og voksne) over hele verden til å synge med til sangen, «Let it go».

Disney dro til Norge

Den populære Disneyfilmen «Frozen», eller «Frost» som den heter på norsk, har hentet sin inspirasjon fra norske fjorder og fjell, i tillegg til at handlingen er inspirert av H.C Andersens eventyr om «Snedronningen».

Research-teamet til Disney sendte en gjeng til Norge for å finne inspirasjon, og både interiør og kostymer ble derfor sterkt inspirert av ting teamet fra Disney kom over, deriblant en tapet de fant på et eldresenter i Trondheim.

Hele Norges coronakart