Disney lager oppfølger av norskinspirert-film

Premiere i løpet av våren.

(Dagbladet): Animasjonsfilmen «Frozen», som hadde premiere i vinter, har slått alle kassarekorder. I slutten av mars i år gikk filmen forbi gigantsuksessen «Toy Story 3», og kunne på det tidspunktet skrive en totalinntjening på hele 6,17 milliarder norske kroner.

Nå er det planlagt en oppfølger av filmen, som er løselig basert på et eventyret «Snødronningen» av H. C. Andersen.

«Frozen Fever» I løpet av våren 2015 har en kortfilm, som har fått navnet «Frozen Fever», premiere. Den kommende animasjonsfilmen har flere av de samme karakterene som forgjengeren «Frozen», blant andre snømannen Olaf, som fikk sin stemme av Josh Gad.

Nettstedet The Huffington Post skriver at det er Jennifer Lee og Chris Buck som også vil regissere oppfølgeren, og at filmen vil innholde nye sanger fra den Oscar-vinnende duoen Robert Lopez og Kristen Anderson-Lopez.

«Frozen Fever» tar plass på Annas bursdag, og Elsa og Kristoff er fast bestemt på å gi henne den beste feiringen noen sinne, men Elsas isende krefter setter festen i fare, skriver Disney om handlingen, som huffingtonpost.com gjengir.

Norge-innspirert Før Disney laget «Frozen» var filmskaperne på rundtur i Norge for å få inspirasjon til filmen fra norsk natur og kultur. Filmskaperne skal blant annet ha sett den norske «Trolljegeren», i tillegg til å besøke kjente turistmål som Geiranger, bryggen i Bergen og Borgund stavkirke.

Men ikke nok med det - Disney kontaktet også den norske hornisten Sissel Morken Gullord etter hun hadde lagt ut et opptak av sin bukkehornmusikk på Youtube, og etterpå ble musikken spilt inn og brukt som en del av soundtracket.

I ettertid toppet musikken Billborad-lista.

- Det er rett og slett veldig voldsomt å toppe Billboardlista, samusiker Sissel Morken Gullord til Dagbladet i januar.

NORSKINSPIRERT:  Filmskaperne av «Frozen» var på reise i Norge for å bli inspirert av norsk natur og kultur til filmen. Det viser resultatet tydelig. Foto: Walt Disney
NORSKINSPIRERT: Filmskaperne av «Frozen» var på reise i Norge for å bli inspirert av norsk natur og kultur til filmen. Det viser resultatet tydelig. Foto: Walt Disney Vis mer