Disney med Svalbard-cruise til sjokkpris

Disney har annonsert at de i 2023 setter i gang med to cruisereiser til Svalbard. Prisen for å få billett til cruiset er spinnvill.

CRUISE: Disney tilbyr neste år cruisereiser til Svalbard med skipet Le Boreal. Prisen for å være passasjer blir ikke billig. Foto: Eva Britt Kornfeldt / Visit Svalbard
CRUISE: Disney tilbyr neste år cruisereiser til Svalbard med skipet Le Boreal. Prisen for å være passasjer blir ikke billig. Foto: Eva Britt Kornfeldt / Visit Svalbard Vis mer
Publisert

Disney er kjent for å ikke spare på kruttet med sine nye attraksjoner. Det gjør de heller ikke når de skal lansere det nye cruiset «Arctic Expedition Cruise», som skal reise to ganger til Svalbard i 2023. For gjestene som får billett til cruiset venter en ti dagers tur til Spitsbergen, skriver Forbes. Turen starter med overnatting i Oslo. Deretter flyr passasjerene til Longyearbyen der cruiset starter.

Skipet som skal brukes er det franskbygde skipet Le Boreal, som flere ganger har seilt til Svalbard. Skipet er 466 fot langt, og har en beskjeden kapasitet på 264 passasjerer, ifølge Ponant som eier skipet.

Kan reise med Hurtigruta ti ganger

Prisen for cruiset er derimot ikke alle forundt, og starter på 12 000 dollar per voksen, som da inkluderer måltider, aktiviteter og fly mellom Oslo og Svalbard. Det tilsvarer hele 108 000 kroner. For barn er prisen 10 800 dollar. Det er omtrent 97 000 kroner.

Dermed kan en tur med to barn og to voksne bli på spinnville 410 000 kroner.

For å sammenlikne det med norske Hurtigruta, så koster en tur på 12 dager med frokost, lunsj og middag inkludert omtrent 40 000 kroner for to barn og to voksne. Disney-cruiset er altså omtrent ti ganger dyrere enn Hurtigruta.

Brukt Norge som inspirasjon

At en cruisetur fra Disney legges til Norge, er kanskje ikke så overraskende. Det verdenskjente selskapet har latt seg inspirere av norsk natur og kultur tidligere.

Da Disney lagde de populære filmene «Frost» lot de seg nemlig inspirere av norsk natur, stavkirker, og navn som Olaf, Elsa og Anna, for å nevne noe.

Under produksjonen av filmene reiste filmskaperne til Norge for å utforske naturen som seinere ble inspirasjonen bak animasjonene i filmen.

DRO TIL NORGE: Teamet bak Disney-animasjonsfilmen «Frost» dro til Norge for å finne inspirasjon til filmen. Video: The Walt Disney Company
Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer