Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Disney-stjerna kaster klærne i mørk thriller

Vanessa Hudgens spiller den prostituerte kvinnen som felte en av USAs verste drapsmenn.

(Dagbladet): Den tidligere Disney-stjerna Vanessa Hudgens (23) slo gjennom for alvor da hun spilte Gabriella Montez i «High School Musical»-serien.

I løpet av årene i Disney-konsernet spilte hun også i en rekke sukkersøte TV-serier, men nå er det blitt langt dystrere og mørkere historier hun formidler.

I sin siste film, «The Frozen Ground», gir hun nemlig liv til den historiske karakteren Cindy Paulsen. Hun var den protistuerte kvinnen som til slutt leverte det avgjørende vitnemålet mot Alaskas mest beryktede seriemorder, Robert Hansen i 1983.

Dømt til 461 år i fengsel Hansen skal ha tatt livet av mellom 17 og 21 unge kvinner, men Paulsen klarte å flykte fra ham og fikk ham til slutt dømt. Han skal ha begått seksuelle overgrep mot minst 30 kvinner. Hansen ble dømt til 461 år i fengsel.

Politiet mistenkte i tillegg at han hadde begått flere drap enn det myndighetene klarte å avdekke. Hansen innrømmet bare drapene på kvinner som var strippere eller prostituerte.

Det er selvsagt dette dramaet filmen handler om, og i tillegg til Hudgens finner vi navn som John Cusack (morderen Hansen) og Nicolas Cage (etterforskeren Glenn Flothe).

Cages karakter var mannen som avhørte Cindy Paulsen om drapsforsøket hun hadde vært utsatt for.

Tatt som 17-åring Paulsen jobbet som prostituert da hun som 17-åring ble overfalt av Hansen. Etter å ha blitt holdt innesperret i seriemorderens hjem, klarte hun å flykte og gi politiet en detaljert beskrivelse av Hansen, en baker som var kjent som en mild og god mann.

I filmen får vi blant annet se Vanessa Hudgens på en strippescene, men det er de følelsesmessige skuespillerprestasjonene hennes filmblogger og kritikere er mest spent på.

Traileren du kan se øverst i denne saken gir et første innblikk i hvordan hun mestrer dette i samspill med mer erfarne Cusack og Cage.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media