Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Disney tjener milliarder på norskinspirert animasjonsfilm

Men «Frozen» er ikke årets største kassasuksess.

(Dagbladet): Disney måtte til Norge for å hente inspirasjon til den animerte suksessen «Frozen», og kanskje var det dét som førte til at den endte opp med å bli tidenes mest innbringende animasjonsfilm?

Bare fire måneder etter premieren, hadde filmen tatt inn mer enn seks milliarder kroner. Suksessen fikk også utslag på den norske turistnæringa.

Nå melder Huffington Post at filmen er den fjerde mest innbringende av alle kinofilmer i år - det til tross for at «Frozen» hadde premiere i fjor, nærmere bestemt i november. 

KASSASUKSESS: Ett år etter premieren, tjener «Frozen» fortsatt store summer. Foto: Filmweb
KASSASUKSESS: Ett år etter premieren, tjener «Frozen» fortsatt store summer. Foto: Filmweb Vis mer

Så langt har «Frozen» tjent inn i overkant av 5,1 milliarder kroner i år. Ikke rart at Disney har en oppfølger på blokka

Bare fire filmer har dratt inn flere kroner.

Ingen filmer har tjent mer penger enn «Transformers: Age of Extinction», som altså troner øverst med sine 7,5 milliarder kroner.

«Guardians of the Galaxy» har tjent inn rundt 5,39 milliarder kroner, «Maleficient» med Angelina Jolie har dratt inn drøye 5,3 milliarder og den ferskeste «X-Men»-filmen lander så langt i år på 5,22 milliarder, ifølge Huffington Post.

«Frozen» er lett inspirert av H. C. Andersen-eventyret «Snødronningen», og filmens fantasiland Arendale av snødekte, norske fjell, Bryggen i Bergen og vestlandske fjorder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media